dorpshuis lierderholthuis koopt cafe dolde wettering

Het nieuws over de verkoop werd vanmiddag bekend gemaakt op de Facebookpagina van Plaatselijk Belang Lierderholthuis.

Wethouder Wout Wagenmans en bestuursleden van de stichting, Anke Logtenberg en Rudolf Geerts, ondertekenden de koopakte. Met de opbrengst van de verkoop van De Kerkehoek en een lening werd de aankoop gefinancierd. “Wij willen als Dorpshuis zelf de broek ophouden en dat hebben we de afgelopen jaren bewezen. Wat dat betreft zijn we heel blij met overdracht van de gemeente,” laat Anke Logtenberg weten.

Logtenberg is voorzitter van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis. Volgens haar is er in Lierderholthuis een unieke situatie. “Dorpshuis en café zitten in hetzelfde pand. Dat pand is de spil in het dorp. De ruimte voor volleybal, toneel en groepsbijeenkomsten van het Dorpshuis die aan de achterzijde van het café zit, biedt veel kansen voor samenwerking met de uitbaters. Hierbij is het soms ook zoeken naar een manier om het commerciële belang van het café te verenigen met het maatschappelijke doel van een dorpshuis. Maar dat die synergie er is, daar ben ik na vijf jaar van overtuigd!”

Wethouder Wagenmans heeft de bouw en de exploitatie de afgelopen jaren met aandacht gevolgd. “Tijdens de bouw van het Dorpshuis heeft Lierderholthuis bewezen dat het een bruisende plaats is. En ook in de daaropvolgende jaren is de exploitatie dekkend gebleken.” Voor de gemeente aanleiding om de voorgenomen eigendomsoverdracht in gang te zetten. “Natuurlijk blijven we zeer betrokken, ook de komende jaren.”
Met de aankoop verandert er niets voor de gasten van café D’Olde Wettering. Sjaak en Neslihan Leer zijn sinds 2011 de trotse uitbaters en willen dat het café voor alle inwoners van Lierderholthuis als een tweede huiskamer is. “Op zondag kunnen de kerkgangers bij ons eetcafé terecht en er is de gelegenheid om een potje te darten of biljarten. Tevens beschikken we over een authentiek ingerichte zaal waar gezellige feestje kunnen plaatsvinden.”

Voor Lierderholthuis is het prachtig dat er zowel een actieve basisschool, een levendig café als een bloeiend Dorpshuis is. Dit zijn de verbindende factoren in Lierderholthuis die zorgen voor leefbaarheid en duurzaamheid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.