de zegge vii afgesloten

Hoe was dit allemaal ontstaan, waar was het begonnen, wie had fouten gemaakt. En wie niet? De verdwijning van de beroemde buisjes bij het stortgat, het aftreden van Haarman, de informatie voorziening van het ambtenaren apparaat naar de wethouder, de wethouder naar het college, de burgemeester en alles wat daarna in dit dossier de revue heeft gepasseerd.

Na een lang en inhoudelijk debat over sommige genomen besluiten in de afgelopen jaren, enkele retorische bijdragen van een oppositie partij, het soms wat spelde prikken uitdelen naar coalitie partijen wat door de voorzitter direct in de kiem werden gesmoord. Het moest om inhoud gaan, niet om bladvulling ging de raad unaniem akkoord.
Er zitten veel leer momenten in voor het college en de raad de afgelopen jaren. Echte schuldigen zijn niet aan te wijzen, er zijn schoonheid fouten gemaakt en sommigen hebben veel, heel veel geld gekost. Besluiten die zijn genomen door voorgaande colleges waar van je nu zegt hoe heeft dat ooit kunnen gebeuren maar als je ze neer zet in de tijdsgeest van toen nu best te verklaren zijn. Bijvoorbeeld de veelte dure aankoop van voormalig kippenbedrijf te Wierik.

Het bedrijf was failliet gegaan, stond leeg en in eerste instantie had de gemeente de koop afgeslagen. Later word het ineens toch veel duurder wel aangekocht. Een onbegrijpelijke gang van zaken. Het rapport laat zien dat in die tijd waarin er nog geen crisis was en het normaal was voor gemeentes om te investeren in bouwgrond er sterke aanwijzingen waren dat zich daar weer een kippenbedrijf zou gaan vestigen. Een begrijpelijke onwenselijke situatie zoals Arie de Wild van PvdA het omschreef, heeft men als nog besloten heeft om de locatie te kopen. De diverse project ontwikkelaars die de locatie ondertussen in handen had gehad maakten dat de prijs in tussen tijd was gestegen. Hij vatte het zo samen; Hij was blij dat er door het rapport duidelijk naar voren gekomen was dat in dit hele dossier er van alles was mis gegaan, er verschillende besluiten van toen nu wel te begrijpen waren, blij te zijn met de leermomenten die het college had opgepikt, sommige zelf al hadden ingezien en uitgevoerd maar vooral blij te zijn dat was gebleken dat het nooit om persoonlijk gewin van een bestuurder had gegaan.

Burgemeester Dadema vatte het als volgt samen op Twitter. “Politiek seizoen beëindigt met pittig debat verzelfstandiging Sporthal Hoogerheyne maar vooral over Raadsonderzoek Zegge VII. Punt is gezet.”

De eerst volgende raadsvergadering is na de zomervakantie in september.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.