college uitbreiding huttert in luttenberg niet mogelijk

De Huttert en de gemeente waren sinds eind 2013 in gesprek over de uitbreiding. In 2015 stemde het college er nog onder voorwaarden mee in. Maar aan de indertijd gestelde voorwaarden kan het bedrijf niet voldoende voldoen. Landschappelijke inpassing is niet afdoende mogelijk; de Huttert heeft volgens het college niet voldoende gemotiveerd hoe het met de uitbreiding ook innovatief bezig wil zijn (een provinciale eis) en afdoende draagvlak bij de omgeving ontbreekt. “Bovendien had de Raad van State wat betreft de landelijke inpasbaarheid, zelfs al waren we akkoord gegaan, waarschijnlijk negatief geoordeeld”, zo stelt wethouder Wout Wagenmans. “Het was een optelling van allemaal kleine beetjes”, voegt wethouder Gosse Hiemstra toe. “Maar die maakten samen één groot negatief.”

Volgens het college bestaat er voor de Huttert nu nog maar één andere mogelijkheid: zich rechtstreeks tot de raad wenden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.