clinics ter voorbereiding op de diepe hel holterbergloop

Op deze trainingen komen lopers af met allemaal verschillende wensen: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten of bijvoorbeeld genieten van het evenement en de natuur. Maar, de lopers willen vooral goed voorbereid zijn. Begeleid met een hardloopschema gaan de lopers een traject in van 9 weken, met 12 gezamenlijke trainingen, naar de Diepe Hel Holterbergloop.

In de wekelijkse trainingen op woensdagavond van anderhalf uur wordt erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. De trainers gaan daarbij vooral inzetten op de verbetering van de loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek. In de tweede helft van de training wordt met gerichte tempo’s of fartlek gewerkt aan het snelheidsuithoudingsvermogen en de wilskracht. Deze trainingen worden gegeven op en vanaf de atletiekbaan van ASV Atletics te Nijverdal. In twee weekenden staan gezamenlijke duurlopen, op de heide en in het bos, gepland. Fraaie duurlopen met een paar speciale trainingsopdrachten. Uiteraard zal ook in het weekend het parcours worden verkend, geen verassingen dus. In de clinics zit eveneens een deelname aan de nieuwe CityRun Nijverdal 5km op 24 september verwerkt. Mooi om alvast wat wedstrijdervaring op te doen.

De lopers worden ook voorzien van extra informatie. Bijvoorbeeld informatie over: voeding, rekken, ademhaling en trainen met een hartslagmeter.

Wil je meer weten over clinics: kijk op de site van ASV Atletics staging2.atletics.nl of voor de clinics bij AV Holten staging2.avholten.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.