brett lul

We staken het sluisje over om daarna het smalle fietspad langs het kanaal te nemen. En toen werd ik dus uitgescholden. Op zondag notabene. Door een tegemoetkomende man op een racefiets die, waarschijnlijk gebogen over zijn Strava apparatuur, de ganse wereld opeiste. ‘Aan de kant lul!’  

Enigszins perplex schreeuwde ik hem achterna: ‘Wát zeg je?’ Hij fietste door. Even overwoog ik om in de achtervolging te gaan om zijn ongetwijfeld peperdure carbonfietsje in het kanaal te laten zakken en een pets op zijn o zo verantwoorde helmpje te geven. Maar door een snelle afweging met factoren als temperatuur, inspanningszin en zondagsinvulling zag ik daar van af.

‘Wat schreeuwde die man nou naar je?’, vroeg mijn vrouw nadat we weer zij aan zij waren. ‘Aan de kant lul’, antwoordde ik waarheidsgetrouw en ging hardop zoeken naar een verklaring. Had hij een hekel aan fietsen? Of aan zichzelf? Problemen op het werk? Gilles de la Tourette? Ik kwam er niet uit.

‘Misschien kent hij je?, opperde mijn vrouw.

Tja. Dat kon natuurlijk ook.

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.