brett frc

Ik herinner me de talenpaters Schothuis (Duits) en Roorda (Engels). En uiteraard de overal North States rokende opperpater Bos. Als puber vond ik ze vreemd. Die paters. Het waren slimme mannen. Welbespraakt en sympathiek ook. Maar ze stelden hun leven in dienst van een bedachte toezichthouder. Ze liepen aan de hand van een imaginaire schepper en leefden volgens een wereldwijd gepromoot verhalenboek. Ik kon dat niet rijmen. Hoe kon je zo intelligent zijn en toch open staan voor een in mijn ogen onlogische levensovertuiging?

In Den Haag formeert het CDA mee. En nu ook de ChristenUnie. ‘Paterse’ partijen die hun beste leden willen inzetten om het land te gaan besturen. Gedreven politici zijn het, die standpunten innemen en verdedigen en daarbij hun gekoesterde lievelingsboek inzetten als argumentatie.
Rutte en Pechtold zullen ongetwijfeld pragmatisch te werk gaan. Ook zij willen regeren en zijn bereid tot water bij de wijn. Maar, zo vraag ik me af, hebben zij ook niet af en toe het FRC-gevoel?

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.