brett deventer

Of dat de reden was dat een zestal jong bejaarde Duitse toeristen een bezoek bracht aan de stad betwijfelde ik, maar feit was wel dat ze goedgemutst voor de gesloten OV poortjes stonden te overleggen. In mijn uniform sloeg ik ze van een afstandje gade. Tot een vrouw naar me toe kwam. ‘Sind Sie von der Bahn?’ De Duitse naamvallen schoten door mijn hoofd. Die Bahn. Mit-Nach-Bei-Seit-Von-Zu-Zuwider-Ausser-Aus-Gemäss. In rust. Dus derde naamval. Der Bahn.

‘Sicher Fraulein. Probleme?’ Onderuit haar chaotische handtas diepte ze een Gruppenkarte op. Het gezelschap kreeg de slappe lach. Ik rook een vleugje alcohol. ‘Aha’, zei ik. ‘Mit QR code brauchen Sie nicht ein zu checken. Moment. Ich öffne das (der?) Tor für Sie.’ Ze stelden zich op. Ik hield mijn passe-partout voor het elektronische oog.

Een jongeman glipte aalvlug door het poortje. Luid kletsend door zijn telefoon die hij schuin voor zijn mond hield: ‘Ja Maxim! En daarom loop ik nu dus met die kanker zware kankertas op dit kutstation! Fokking klotewijf!’ Want het bleef wel Deventer natuurlijk.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.