beiaardier gaat weer wekelijks spelen in raalte

Onlangs luidde de pas opgerichte stichting ‘vrienden van de beiaard’ de noodklok. Het carillon (beiaard) van de basiliek van de Heilige Kruisverheffing kon vanaf begin dit jaar helaas niet meer bespeeld worden door een beiaardier. Gemeentelijke bezuinigingen deden het karakteristieke klokgelui verstommen. De gemeente wilde niet langer jaarlijks € 12.000,- uittrekken om de beiaard te laten klinken.

De pas opgerichte stichting wilde vrienden en sponsoren werven, zodat beiaardier Henk Veldman weer als vanouds twee keer per week zijn mooie deuntjes over het centrum van Raalte kon gaan uitstrooien. Nu er voor 2017 genoeg geld is om één keer per week de beiaardier te laten spelen gaat de stichting onverdroten door met hen inzamelen van gelden om ook de bespeling voor 2018 mogelijk te kunnen maken.
Wordt u donateur of sponsor van de beiaard?

Rotary Raalte heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat de beiaardier wekelijks kan blijven spelen. Daarom hebben ze de Stichting ‘Vrienden van de beiaard’ opgericht. Men verwacht dat het Raalter publiek ook wil dat het centrum aantrekkelijk blijft voor het winkelend publiek. De klanken van de beiaard horen van oudsher bij het mooie oude centrum van Raalte. Men kan ervoor zorgen dat dit erfgoed niet verloren gaat. Door donateur of sponsor te worden. Men kan dat worden door zich aan te melden op de website staging2.beiaardraalte.nl

Vriend worden kan al vanaf €10,–per jaar. .Sponsor worden kan al vanaf €25,– per jaar. Vanaf €75,– per jaar zorgt de stichting ervoor dat naam en logo op de website komen en dat dit ook op het sponsorbord komt dat in de basiliek geplaatst gaat worden. Als sponsor krijgt men de mogelijkheid om met een gezelschap een rondleiding en demonstratie te krijgen in de toren door beiaardier Henk Veldman. Maar men overlegt graag wat de tegenprestaties voor het sponsorbedrag zouden kunnen zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.