al een jaar wekelijks eten bij de noaberwijktafel

Als gezamenlijk initiatief voor de wijk hebben RIBW, Dimence en Schuilenburg (ZGR en de Parabool) de koppen bij elkaar gestoken. Doelstelling was: “binnen een maand starten wij een eetgroep in Raalte Noord!” Het restaurant is beschikbaar gesteld, er zijn vrijwilligers gezocht, er is een flyer verspreid en we zijn gestart! Zonder budget, want ook bij de gemeente waren de potjes leeg.

Op 6 juli 2016 werd de eerste maaltijd gekookt door vrijwilligers in de Noaber, café en restaurant van Schuilenburg in Raalte Noord. Inmiddels schuiven er tussen de dertig en veertig mensen wekelijks op de woensdagavond aan. Er is een vaste ploeg van vijf vrijwilligers die steeds weer met enthousiasme de maaltijden verzorgen. Ze kopen de ingrediënten in, beheren de inkomsten en uitgaven, ze dekken de tafels, koken en doen de afwas. De vrijwilligers komen vanuit reïntegratie projecten, dagbesteding en het vrijwilligerssteunpunt.

Rond kwart over vijf worden de eerste bezoekers verwelkomd. De tafels zijn netjes gedekt. Er zijn vier tafels en mensen schuiven gezellig bij elkaar aan. Rond 17.30 uur wordt de maaltijd geserveerd. Het is altijd een verrassing wat de pot schaft, maar meestal pakt dat goed uit. Uit het tevredenheidsonderzoek komt een dikke 8. En daar is de organisatie supertrots op!

Wil je ook een keer mee-eten?  Je kunt je opgeven voor maandag 12.00 uur via noaberwijktafelraaltenoord@gmail.com. Ze zijn nog op zoek naar een kok of iemand die het leuk vind om te koken voor en met een groep. Mocht je interesse hebben of meer informatie willen, neem gerust contact op met a.vandenenk@dimence.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.