55 plussers vermaken zich bij de tippe

Ontmoeten, gezelligheid en bewegen waren de ingrediënten van de 55Plus zomerochtend op de ligweide bij Zwembad de Tippe in Heino. Het werd hoog tijd om een activiteit voor deze doelgroep te kiezen, volgens Jan Datema van de Vrienden van de Tippe. De ochtend werd georganiseerd door Stichting Vrienden van De Tippe, Fysiotherapeut Rolien van der Heijden, Tai Chi instructeur Anja Dam en Inge Prins van Sportbedrijf Raalte.

Na een kop koffie werden er twee groepen gemaakt die twee workshops van 20 minuten gingen volgen. De ene groep ging samen met Inge Prins en Rolien van der Heijden allerlei bewegingsoefeningen met en zonder bal doen en kreeg instructie over valpreventie. Tegelijkertijd volgde de andere groep een workshop Tai Chi onder leiding van Anja Dam. Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Mensen van alle leeftijden kunnen de zachte draai- en strekbewegingen leren en er profijt van hebben.

Tussen de workshops was er een korte pauze. De Heinose troubadour Rob Krot was aanwezig voor de muzikale omlijsting. De deelnemers reageerden erg enthousiast en gaven aan dat het zeker voor herhaling vatbaar was.

Meer foto's