Home / archiefcentraal / zwembad de welters viert 25 jarig bestaan

zwembad de welters viert 25 jarig bestaan

Donderdagavond 6 juli vormt het zwembad het decor voor een waar waterfestijn. SZW organiseert in samenwerking met de Brandweer Wijhe het grote Waterspektakel 2017. Brandspuiten, grote opblaasbare glij- en hindernisbanen en dat alles in een spectaculair parcours in en op het water. Een waterfestival mét diverse zwemactiviteiten voor jong en oud. Een DJ draait muziek uit de afgelopen 25 jaar.

Ook is er een fair met kraampjes waar de historie van het bad te zien is en waar bezoekers hun herinneringen kunnen tonen. Gevraagd wordt dan ook om vóór 3 juli oude foto’s van het zwembad (kopieën), objecten, herinneringen, tekeningen, persoonlijke boodschappen en felicitaties mee te nemen en af te geven op het zwembad. Alles zal die avond bij de diverse kraampjes worden ‘uitgestald’.

Basisschoolkinderen kunnen tevens hun ‘gevoel’ bij het populaire zwembad uiten aan de hand van tekeningen, knutselwerken etc. Alle basisscholen zijn inmiddels geïnformeerd.  Het zwembad opent die avond vanaf 18.30 uur haar poorten en de speciale openingsceremonie met aansluitend het grote Waterspektakel begint om 18.50 uur. Het Waterspektakel eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Ontbijt
Op vrijdagochtend 7 juli gaat het programma verder met een speciaal jubileumontbijt voor de vroege zwemmers. Als blijk van dank voor hun loyaliteit worden zij getrakteerd op broodjes en koffie, thee en jus d’orange. Alles wordt aangekleed met achtergrondmuziek. Het ontbijt duurt van 7.15 tot 8.30 uur en wordt mede gefaciliteerd door Bakkerij Jolink.

De Wijhese Zwemclub (WZC) haakt eveneens aan op het 25-jarig jubileum van het zwembad. Op zaterdag 8 juli is er tussen 16.00 en 19.00/20.00 uur een speciaal Jubileum waterpolotoernooi in het zwembad. Oud-WZC waterpoloërs, vriendenclubs, sportteams, buurtteams en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit mini-waterpolotoernooi (korte potjes). Dit kan per groep (minimaal zeven personen) of individueel via jubileumtoernooi@wzcwijhe.nl. Opgave (met (groeps)naam en namen van de deelnemers graag uiterlijk maandag 3 juli. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor muzikale omlijsting.

Het 25-jarig jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door PCI Nederland, Bouwbedrijf Hemeltjen en Tegelhuys Wijhe.

Lees ook

Schrijfpakketjes van Amnesty in plaats schrijfdag

RAALTE – De jaarlijkse schrijfdag van de Amnesty International werkgroep in Raalte op de Internationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.