zonovergoten en vrolijk belevingsfestival bij landstede mbo raalte

Tijdens het Belevingsfestival werd er onder meer gekookt (cakejes versieren, fruithapjes maken, bladerdeeghapjes maken) en geserveerd. Ook werd er levend sjoelen en verschillende oud-Hollandse spelletjes gespeeld en was er een beautyhoek, een schminkhoek, een fotohoek en een ‘snoezelruimte’, voor mensen die even wat minder prikkels konden gebruiken. Vanwege het bijzonder mooie weer – de zon liet het geen moment afweten – waren op het laatste moment nog enkele wateractiviteiten toegevoegd aan het festival, waaronder een enorme waterglijbaan, prominent midden op het schoolplein.

Aan de totstandkoming en uitvoering van het festival hebben alle ruim veertig laatstejaars studenten Maatschappelijke Zorg (de klassen 3MZ3, 4MZ3 en 4INSTR) meegewerkt. In amper vijf weken hebben zij, tussen alle examenperikelen door, de hele opzet uitgewerkt, de taken verdeeld en het festival tot in de puntjes voorbereid. “Dat was ondanks alle afstudeerdrukte toch hartstikke leuk om te doen”, zegt een van hen, Marloes Bergsma (22) uit Raalte. “En heel bijzonder is dat dit meteen ook ons laatste project was hier op school. Morgen (woensdag, red.) krijgen we te horen of we geslaagd zijn of niet. Dit festival leidde de aandacht lekker af!”

De bezoekers hadden nauwelijks of geen hinder van de wegwerkzaamheden in de Zwolsestraat. Die is volledig opgebroken momenteel, maar verkeersregelaars leidden het parkeren op de tijdelijke parkeerplaats in goede banen. Bovendien denkt Jinte Slinkman (20) uit Lettele dat de bezoekers het beetje ongemak graag voor lief namen: “Dit was een mooi en gezellig middagje uit. Even lekker relaxen, ook voor begeleiders!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.