zomerfestival vertrouwd maar met jeugdig elan

“Die hebben we vorig jaar op de zondagmiddag ook al gehad”, stelt Gerrit. “Was zeer geslaagd. Het publiek brak die dag de tent al af. Confetti, vlammen, het was een superfeest. En ook een allemachtige bende! Onze muziekregelaar heeft ze meteen die middag al vastgelegd voor dit jaar.”

Het Zomerfestival nam vorig jaar afscheid van vier bestuursleden. Daar kwamen vier jongeren voor in de plaats. Gerrit is blij met de nieuwe inbreng. “We zien dit jaar af van het programmaboekje. Kan prima via de social media. Zo bereik je de jeugd. Ideetje van de nieuwe leden. Er zitten handige technici bij. Die regelen het hele lichtplan met een app op hun mobiele. Zo borduren we met een frisse, moderne kijk verder op het inmiddels bijna traditionele programma. Zo wordt het feest elk jaar meer af. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Er zijn in de afgelopen jaren meer ervaren bestuursleden gestopt, maar de jeugd heeft dat gemis prima opgevangen. Ik ben nu ook al ruim twintig jaar bij dit feest betrokken en om eerlijk te zijn, wil ik afbouwen. Dat is nu ook mogelijk. Je kunt je er ook te lang mee bemoeien. Maar het blijft mooi. De lol die je andere mensen bezorgt, de positieve reacties; daar doe je het voor.”

Bij nader inzien
Gerrit moet eerst even nadenken over de vraag of het programma nieuwe onderdelen bevat. Eerst antwoordt hij nog met nee, maar daarna volgen er, bij nader inzien, toch nog enkele toevoegingen. “Het kratstapelen op zondag. De deelnemers worden via een tuigje aan een stellage omhoog gehesen om zo een zo hoog mogelijke stapel te maken. Ideetje van de nieuwe lichting. En dan houden de OWsome Bikers, een club van mountainbikers, dit jaar op de zondag een tocht die ’s middags zal eindigen op ons terrein. Daar willen ze zich ook presenteren aan het publiek. We willen allemaal bekijken of dat bevalt en als dat het geval is, dan zal die toertocht volgend jaar ook onderdeel uitmaken van het programma.”
En al pratende schieten Gerrit meer toevoegingen te binnen. “Het is geen programmaonderdeel, maar we hebben dit jaar wel voor het eerst een snelkassa op de zaterdag. Zo hopen we rijen te voorkomen. En er gaan die dag bussen rijden vanuit een aantal omliggende plaatsen. Je kunt je inschrijven via onze website.”

Pubquiz
Het programma begint donderdag om 17.30 uur met fietscrosswedstrijden voor de allerkleinsten en de wat ouderen. Om 18.30 uur vormt het feestterrein het startpunt voor een mountainbikeroute van 15 km (voor de jeugd vanaf groep 8). Om 20.00 uur start een kaarttoernooi (klaverjassen en kruisjassen). Om 20.30 uur volgt de tweede editie van de pubquiz. “Was vorig jaar een groot succes”, stelt Gerrit. “En ook dit jaar loopt de inschrijving weer lekker. De VIP-tafels zijn allemaal al besproken.”
Vrijdagavond gaat het programma vanaf 19.00 uur verder met de jaarlijkse playbackshow. Eerst zijn de kinderen aan de beurt, vanaf 21.00 uur volgen de volwassenen. De avond wordt muzikaal afgesloten door DJ Total Tommy.
Zaterdagochtend zijn er vanaf 10.00 uur diverse spelletjes voor de kinderen. Om 10.30 uur start bovendien een peuterhalfuurtje en om 11.00 uur volgt een survival voor kinderen tot 12 jaar. Om 13.00 uur begint de jaarlijkse zeskamp die om 15.30 uur wordt afgesloten met een varken aan het spit. Om 16.0 uur volgt de traditionele tonnendans. Om 20.00 uur start een feestavond met medewerking van DJ All tha fok en The Dirty Daddies. Die rammen er in een recordtempo hit na hit in medleyvorm doorheen. Dat met veel energie en spektakel.

Familiedag
Zondag is de traditionele familiedag. Het programma begint om 11.30 uur met een koppeldarttoernooi. Om 14.00 uur starten verschillende activiteiten: een dansclinic, de vertical bike (trap jezelf zo ver mogelijk de lucht in), een kooivoetbaltoernooi en het kratstapelen. Om 15.00 uur beginnen de Oudhollandse spelletjes, waar inmiddels jong en oud aan meedoet. Dan openen ook de bungee-trampolines. Vanaf 15.00 uur staat DJ All tha fok achter de draaitafels. Daarnaast kunnen de bezoekers om 18.00 uur kijken en luisteren naar de in Friesland wereldberoemde troubadour Jelle B. Hij combineert evergreens met eigen werk. Type: u vraagt, ik speel. Om 19.00 uur start een optreden van de formatie Popgunnn. Die rost er net zoals The Dirty Daddies de ene hit na de andere uit. Van 2Unlimited tot Metallica en als het even kan in medleyvorm.

De toegang is het hele weekend gratis, met uitzondering van de zaterdagavond met The Dirty Daddies. Dan bedraagt de entree 10 euro. Zie verder staging2.zomerfestivalboskamp.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.