zomerconcert vocaal ensemble ars cantandi

Voor dit zomerconcert heeft het ensemble o.a. gekozen voor werken van Johannes Brahms, Benjamin Britten en Samuel Barber. De muziek van Brahms (1833-1897) wordt gerekend tot de late romantiek waarin veel volkse invloeden te vinden zijn. Heel bekend zijn natuurlijk zijn Liebeslieder maar tijdens dit concert brengt Ars Cantandi de exotische tegenhanger hiervan, de Zigeunerlieder, ten gehore.

Dat de liefde ook wel eens kabbelend of zelfs stroef verloopt is te horen in het prachtige ‘To Be Sung on the Water’ van Samuel Barber ( 1910-1981). Hij werd natuurlijk wereldberoemd door zijn Adagio for Strings maar de grote constante in zijn werk was toch de vocale muziek. In ‘ Sure on this shining night’ wordt bezongen hoe pijn en zorg weg kunnen vallen bij het kijken naar de sterrenhemel.

De schoonheid van de flora, in dit geval de teunisbloem, wordt bezongen in ‘The Evening Primrose’ , één van de ‘Five Flower Songs’ van Benjamin Britten ( 1913-1976); een Engelse componist van met name vocale muziek. Naast deze nieuw ingestudeerde werken worden ook enkele liederen van Rheinberger en Brahms uit het inmiddels omvangrijke repertoire van het ensemble gezongen. Ars Cantandi hoopt, net als bij vorige concerten, op een grote belangstelling.

Zomerconcert Vocaal Ensemble Ars Cantandi
Dirigent: Mark Schrijver
Pianist: Steven Faber
Zaterdag 10 juni 2017
Nicolaaskerk Dorpsstraat Heino

Aanvang 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur)
Kaarten in voorverkoop € 12,50
Kaarten aan de kassa € 15,00
staging2.arscantandi.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.