wouter de waal nieuwe voorzitter vrienden van de tippe

Jacques Seine zal wel gedacht hebben. Op je hoogtepunt moet je stoppen. Na het winnen van het Goudhaentje afgelopen januari is het mooi geweest. Na vijf jaar voorzitterschap is het tijd om zijn “kindje” te laten gaan. Zijn kindje ” Vrienden van De Tippe” heeft in die vijf jaar alle zwemdiploma’s gehaald en kan prima zonder hem een nieuwe koers zwemmen.

Bestuurslid Wouter de Waal heeft de voorzittershamer per 1 mei overgenomen. In 2012 werd de ‘Vrienden van’ opgericht, precies 40 jaar na de officiële opening. Met Jacques aan het roer werd de Stichting groot gemaakt en kreeg het een breed draagvlak bij inwoners, politiek en ondernemers. Hij deed het weliswaar samen met een zestal bestuursleden. Maar Jacques was toch echt kopman. Met zijn guitige glimlach kreeg hij veel voor elkaar en werden vele bedrijfsvrienden en vrienden gewonnen.

Nieuwe klus
De nieuwe voorzitter heeft zin in de nieuwe klus. Hij draait al twee jaar mee als bestuurslid en kent inmiddels de klappen van de zweep. “Het is gelukkig rustig in politiek Raalte en met dit tropische weer is het genieten op het zwembad, ” vertelt de Waal enthousiast. De Waal zit in het dagelijks leven in de directie van drie basisscholen en voetbalt al jaren bij de plaatselijke VV Heino. “Met drie opgroeiende kinderen kom je erachter dat het belangrijk is dat het zwembad voor Heino behouden blijft. Daarom ben ik destijds bestuurslid geworden. Puur om mijn steentje bij te dragen. Toen Jacques mij in het voorjaar vroeg om de voorzittershamer over te nemen, heb ik daar niet lang over hoeven na te denken.”

Jacques kijkt terug op vijf fantastische jaren. “We hebben veel bereikt na de oprichting. We hebben een mooie vrijwilligerspool opgezet die het Sportbedrijf Raalte ontlast aan de kassa, kiosk en met het groen, ” vertelt Seine enthousiast. ”We hebben ook flink gelobbyd voor vrienden en bedrijfsvrienden die ons jaarlijks financieel bijstaan. Hierdoor kunnen we leuke activiteiten ontwikkelen zoals discozwemmen, midzomernachtkamperen, ballonfestijn en de mini-triatlon. Met onze bemiddeling is het HEVO volleybal toernooi weer teruggekomen op het Tippe-terrein. En vorig jaar is de kiosk en de entree helemaal gepimpt”.

Dreigende sluiting
Een dieptepunt vindt Seine toch wel de dreigende sluiting van Zwembad De Tippe, een jaar na oprichting van de stichting. “We waren toen erg blij met de steun van de gehele bevolking. Ook in 2014 hing er weer een bezuinigingstaak boven ons hoofd. Dat zijn toch wel grillige periodes wat ons veel energie heeft gekost. Maar ik kijk zeer positief terug op vijf geweldige jaren. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de mooie tijd en wens Wouter en het bestuur veel succes.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.