winnaars 6e heino masters jesse satink en albert jan de groot

Door de overwinning van Satink in de ‘strokeplay’ categorie 1 nam hij de titel over van André Bouwhuis die ditmaal met een score van 78 genoegen moest nemen met een 3e positie, achter Henry Satink (77 netto). In de 2e categorie was het een close call voor Albert Jan de Groot. Maar liefst 3 spelers noteerden in deze ‘stableford’ categorie 30 punten. Bij een dergelijke gelijke stand is de score op de tweede 9 van de 18 gespeelde holes bepalend. De Groot trok daarbij dus aan het langste eind, voor Afra Sinnige en Frans Maas.

Op de startlijst van deze 6e editie stonden ditmaal 49 inwoners en oud- inwoners van de voormalige gemeente Heino. Behalve dat er een gezond fanatisme is te bespeuren bij de deelnemers, heeft dit toernooi ook een sterk karakter van een reünie. Ieder jaar melden zich weer nieuwe deelnemers met een ‘bekend’ gezicht en is het een weerzien van oude bekenden. Dit baan van dit jaar, de Sallandsche, heeft de deelnemers getrakteerd op een uiterst goed geprepareerde baan en zeer goede gastvrijheid.

De organisatie van de Heino Masters lijkt een veto te hebben op goed weer, in de jonge geschiedenis heeft het toernooi nog geen slecht weer gekend. Zo was het ook deze editie uitstekend golf weer. Zoals altijd gingen de deelnemers uit beide categorieën fanatiek van start met allen de eervolle titel in het achterhoofd. Het greenkeepersteam van de Sallandsche Golfclub maakte het de deelnemers echter niet makkelijk, met moeilijk gestoken holes, snelle greens en meerdere smalle fairways omringd door hoge bomen. Hierdoor werd ieder foutje afgestraft wat vooral te merken was in de strokeplay categorie waar meerdere favorieten genadeloos werden afgestraft en dubbele cijfers moesten noteren op hun scorekaarten. Het zuivere spel van Jesse Satink met hier en daar een gewaagd schot werd beloond met de eindoverwinning. Henry Satink , altijd stabiel in zijn spel, deed het ook niet onverdienstelijk alleen een dure fout op de laatste hole gaf hem het nakijken op zijn neefje. Bouwhuis trok zich op aan het spel van Satink, maar deed er uiteindelijk een slag meer over.

In de Stableford categorie was het minstens zo spannend. Ook deze categorie kon aan de bak op de uitdagend geprepareerde baan van de Sallandsche. Dat het uitdagend was bleek ook uit de scores, die in vergelijking met eerdere jaren aanzienlijk lager lagen. Het gelijke aantal van 30 punten in de top 3 van het klassement gaf dan ook een mooie apotheose van de dag. Niemand had verwacht dat dit aantal punten genoeg zou zijn voor de overwinning. De verrassing was desalniettemin groter voor deelnemer van het eerste uur Albert Jan de Groot dat hij met de overwinning op zak naar huis ging. Afra Sinnige werd als beste dame knap tweede en is bezig aan een opmars. Want ook vorig jaar toonde zij zich de beste dame en bij voortzetting van deze opmars is de eerste positie voor handen voor deze fanatieke ondernemer. En ook Frans Maas stijgt op de ranglijsten met zijn 3e plek en ook hij kan zo maar eens een gooi doen naar de titel in 2018.

Volgens traditie kregen de winnaars hun ‘Jacket’ aangemeten. Albert Jan de Groot kreeg de rode colbert aangemeten van Jesse Satink die hij als winnaar van de 2e categorie met plezier afstond. Want het duurde niet lang voordat Satink ‘the Jacket’ van de 1e categorie kon aantrekken. Naar eigen zeggen zat deze veel beter volgens deze talentvollle golfer. Naast de klassementsprijzen werden er nog prijzen uitgereikt voor de Longest drive dames die werd geslagen door José Anema, bij de heren sloeg Erwin Mekers het verst. Rookie Bjorn Hollegien was verdienstelijk om op tekenen voor de Neary door de bal op hole 9 het dichtst bij de vlag te slaan.

Maar zoals altijd, bleef de sportieve strijd ondergeschikt aan het sociale aspect van dit toernooi met voor en na het spelen in de baan een hoop gezelligheid. Een andere traditie van de Heino Masters is het beginnen en afsluiten van de dag in Heino. Gezamenlijk vertrokken de deelnemers per touringcar en na afloop werd afgesloten aan de Canadastraat 9, bij Ne9en , alwaar uitbater Henk Lunsing zorgde voor een goed verzorgde barbecue en bleef het nog lang gezellig in Heino.

Dankzij de brede steun van meerdere ondernemers uit Heino en omgeving in de vorm van sponsoring, heeft het evenement dit jaar inmiddels 6 jaar bestaansrecht. De organisatie is dankbaar voor het enthousiasme van zowel de sponsoren als de deelnemers. Achter de schermen is de organisatie alweer bezig met de 7e editie!

meer informatie en foto reportage: staging2.heinomasters.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.