waterschap sluit jaarrekening 2016 positief af

“Het Dagelijks Bestuur maakt zich er hard voor dat deze financiële opsteker ten gunste komt van onze belastingbetalers”, zegt bestuurder en portefeuillehouder Financiën Herman Odink. “Denk hierbij aan inwoners, agrariërs, ondernemers en beheerders van natuurterreinen.”

Aan het Algemeen Bestuur van het waterschap wordt tijdens de bestuursvergadering op dinsdag 27 juni voorgesteld het saldo toe te voegen aan de reserves. “Op die manier kan het in de komende jaren worden ingezet om eventuele stijgingen van de waterschapsbelasting te voorkomen of op z’n minst te beperken”, licht Odink toe. “De tarieven voor 2018 stellen we in november vast.” Het positieve saldo is ook mede bereikt door kritisch te kijken naar investeringen, het uitvoeren van (meer) onderhoudswerk met eigen personeel en minder inzet van externe adviesbureaus.

Uitdagingen
Net zoals afgelopen jaren, staan ook de komende jaren het waterschap grote uitdagingen te wachten. Odink: “Door de verandering van het klimaat moeten we voorbereid én bestand zijn tegen langere periodes van droogte en tegen periodes van acuut veel water. Schoon water, droge voeten en waterveiligheid vragen kostbare investeringen. Investeringen waar we echt kritisch naar kijken. Samenwerking is meer dan ooit noodzakelijk. Zowel met andere waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, bedrijven, landbouw- en natuurorganisaties als zéker ook met de inwoners van ons gebied.”

Daarnaast levert het waterschap ook zijn bijdrage aan duurzaamheid en de circulaire economie. “Dat kost soms geld, maar levert ook geld op.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.