waterschap komt in actie tegen droogte

De volgende maatregelen zijn genomen:

– Om voldoende water beschikbaar te houden voor met name landbouw en natuur, zijn de waterpeilen op maximaal peil ingesteld. Dit gebeurt waar mogelijk door het inlaten van water vanuit bijvoorbeeld de IJssel, De Vecht en de Drentse kanalen. Hiervoor gebruiken we op dit moment 70 tot 80% van de beschikbare capaciteit.

– Vanaf afgelopen zondag staat de waterinlaat bij het gemaal Stroink (tussen Vollenhove en Blokzijl) open. Dit om het peil in het waterrijke Noordwest Overijssel op voldoende niveau te houden.

– Door de hoge temperaturen groeien de watergangen snel dicht. Daarom steekt het waterschap veel energie in het schoonhouden hiervan. Dit is van groot belang voor een goede aan- en afvoer van water.

– De graszoden op de dijk langs de Overijsselse Vecht houdt het waterschap in verband met verdroging extra in de gaten.

– In de hoger gelegen delen van Drenthe en Salland waar geen wateraanvoer mogelijk is, zakken de peilen weg of zijn watergangen inmiddels drooggevallen.

– In het werkgebied van het waterschap zijn op dit moment geen beregeningsverboden ingesteld Het waterschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal wanneer nodig passende maatregelen nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.