vrienden van rohda raalte wil vereniging ondersteunen

“Zonder dat we er veel ruchtbaarheid aan hebben gegeven, zitten we nu al aan de honderd leden,” zo vertelt Paul Ruiter. De oud-voorzitter van de Raalter vereniging is een van de drijvende krachten achter het initiatief waarover al enkele jaren wordt gedacht.

“Eigenlijk hebben we twee doelstellingen. De eerste is om mensen met een warm hart voor onze club bijeen te brengen. De tweede is om Rohda een financieel steuntje in de rug te geven en zo de binding binnen de club te versterken. Dat kan voor allerlei doelen zijn, van de jeugd tot de accommodatie. In principe is het geld ook niet voor de selectie bedoeld, maar dat kunnen de leden van de Vrienden natuurlijk zelf bepalen. Zij komen met voorstellen en ideeën en wij gaan dat uitvoeren.”

De kosten om lid van de Vrienden van Rohda Raalte te worden, zijn relatief laag: 50 euro per seizoen. “Dat hebben we heel bewust gedaan, iedereen moet lid kunnen worden, dat bedrag mag geen belemmering zijn. En als we veel leden hebben, levert dat ook een mooi bedrag voor de club op. In principe gaat het om mensen en niet om bedrijven, we zijn geen sponsorclub, maar mensen kunnen natuurlijk wel lid worden namens een bedrijf. Of meerdere keren.”

In het verleden heeft Rohda al een soortgelijke Vriendenclub gehad. “Dat was voor mijn tijd, ik zat nog in Limburg, maar toen ging het om een veel hoger bedrag per lid. Dat is volgens mij een stille dood gestorven.” De Raalter eersteklasser heeft al een actieve supportersclub, Rood-Geel, maar volgens Ruiter wordt de nieuwe vereniging zeker geen concurrent. “Integendeel, we kunnen elkaar mooi ondersteunen en helpen. Rood-Geel is wat meer gericht op de selectie en levert ook de prijzen voor kampioensteams. De Vrienden van Rohda Raalte hebben een wat breder doel, de hele vereniging ondersteunen. We zullen zeker niet in elkaars vaarwater komen.”

De leden ervan kunnen in ieder geval minimaal een keer per jaar een speciale activiteit verwachten, bijvoorbeeld een gezamenlijk reisje naar een wedstrijd in het betaald voetbal: “Maar ook hier zijn suggesties van leden van de Vrienden welkom.” De namen van alle Vrienden zullen ook op sportpark Tijenraan te lezen zijn.

Voor meer informatie mail naar vvrr@rohdaraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.