vijfde editie elspop tijdens elshoffeest

Waar veel andere tentfeesten op familiedag zondag inzetten op ‘gezellige’ Nederlandstalige feestmuziek, gaan ze in de Elshof voor een festivalachtige setting met diverse bandjes uit de regio en daarbuiten. Dit jaar zijn er optredens van vier bands: Cool Runnings (Nederlandstalige reggae), The Foo (Foo Fighters-tribute), Premium (rockcovers uit Wijhe en omgeving) en Kapitein Høk (Normaal-tribute uit Haarle). Inderdaad wat minder bands dan voorheen. “Eerder speelden ze meestal zo’n twintig tot dertig minuten, maar dat was te kort”, stelt Marisca ten Brinke namens de organisatie van het Elshoffeest. “Als het publiek net zo’n beetje enthousiast was geworden, moesten ze er alweer mee ophouden. Dit jaar spelen alle bandjes 45 minuten tot een uur. Dat lijkt ons veel leuker!”

Het Elspop festival is Marisca’s favoriete programmaonderdeel. “Het is inderdaad wat anders dan de gemiddelde muziek op een tentfeest. De bands treden om en om op op twee podiumwagens. Het publiek lekker in het gras. Biertje erbij. En het werkt! Het publiek vindt het écht leuk. Ook voor ons als organisatie is het spannend. De bandjes komen vaak uit het hele land. Het is altijd maar weer afwachten of ze er op tijd zijn. Dat gaat meestal wel goed, maar we hebben heel wat meegemaakt… Komt ook omdat we vaak werken met beginnende bandjes. Cool Runnings had op het moment dat we ze boekten, nog niet eens een naam, kun je nagaan! Zo was er hier ook eens een bandje uit Groningen dat maar drie nummers had. Waren ze even vergeten te vermelden.”

Tirol
Het programma van het Elshoffeest begint vrijdag om 19.00 uur. Dan gaat de kermis open. Om 19.30 uur start het EK-touwtrekken, waarbij EK niet staat voor Europees Kampioenschap, maar voor Elshofs Kampioenschap (dat u het even weet). Tegelijkertijd beginnen ook de show van Clown Knapie, het kooivoetbaltoernooi en de kidscross. Om 21.30 uur is er een verloting in de tent, waarna om 22.00 uur de grote Après-ski Party begint. “Een echt Tiroler feest”, stelt Marisca. “Vorig jaar stond dat voor het eerst op het programma. Een idee van de jeugd uit het dorp en die hebben we vervolgens alle vrijheid gegeven om dat zelf te organiseren. Het was een groot succes, dus mag het op herhaling!”

Het programma gaat zaterdagochtend verder met een trekkerslep-toernooi. Ook vorig jaar geïntroduceerd op initiatief van enkele plaatselijke enthousiastelingen en ook succesvol gebleken. De wedstrijden duren de hele dag. Om 10.00 uur begint het houtdorp en om 13.00 uur het jaarlijkse volleybaltoernooi. Om 15.00 uur starten de Elshof Games. Krachtspelletjes voor stoere bikkels. Ook al sinds jaar en dag. Om 16.00 uur begint de jaarlijkse barbecue. ’s Avonds vanaf 22.00 uur is het feest in de tent met medewerking van de allround top 40-formatie Alive (met wel flink wat rock). DJ Total Tommy zorgt voor de rest van de muzikale invulling van de avond.

Zondagochtend om 11.00 uur starten de trainingen voor het motorcrossspektakel dat die middag begint om 13.00 uur. Dat betekent dat diverse coureurs uit de regio het tegen elkaar op zullen nemen. Vanaf 14.00 uur kan iedereen weer meedoen aan de Elshof Games en om 15.00 uur begint Elspop.

Zie verder staging2.elshoffeest.eu

Oproep
Volgens Marisca is het feest weer financieel gezond. “Dat komt mede door de grote dorst van onze bezoekers. We hoeven dan ook geen entree meer te vragen. We mogen niet klagen. Maar wat wel een probleem is, is de afname van het aantal bestuursleden. Vrijwilligers zijn er genoeg, maar mensen die mee in het bestuur willen niet. Dus bij deze een oproep: als je mee wilt helpen in de organisatie, dan weet je ons vast wel te vinden!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.