tip van energieloket salland ik tank altijd voor 50 euro

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Je kent het grapje van de oom op de verjaardag die zegt dat het hem niks uitmaakt hoe duur de benzine is? Hij tankt toch altijd voor 50 euro… Maar feitelijk zit daar een grote waarheid achter. Je tankt ‘m altijd vol en verder let je er niet zo veel op. Doe je ene keer langer met een tank dan een andere keer?

De meeste auto’s hebben inmiddels een boordcomputer waarmee je je verbruik kunt volgen. Er zijn zelfs auto’s die je vertellen of je goed-beter-best rijdt ten opzichte van je gemiddelde. Maar er zijn dan ook weer chauffeurs die dat uitzetten. “Word ik zenuwachtig van”, is het argument.

Toch kun je heel veel besparen met beter rijden. Een paar tips?
– Als je weet dat er een bocht aankomt, laat het gas dan al royaal van tevoren los, de auto verliest bijna geen snelheid tot je bij die bocht bent. Dat scheelt benzine, maar ook remschijven!
– Houdt afstand, dan hoe je niet bij iedere snelheidswisseling voor je zelf ook actie te ondernemen.
– Trek rustig op en ga niet planken.
– Gebruik de cruise control en probeer die op een snelheid te zetten waarmee de rest ook rijdt. Als er af en toe een gaatje valt is niet zo erg. Er is altijd wel weer iets, waardoor je vanzelf aansluit.
– Laat ook weer geen te grote gaten vallen, want dan denkt het verkeerslicht dat er niemand meer aankomt en krijg jij altijd oranje-rood te zien.
– Controleer iedere mand even je bandenspanning. Te zachte banden kosten veel meer energie. Dat weet je vast wel van je fiets. Als je de bandjes weer lekker hard hebt opgepompt, scheelt dat een hoop.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.