tip van energieloket salland duurzaam eten bespaart ook energie

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Duurzaam eten is eten dat duurzaam geproduceerd is. Denk aan biologische groenten en dieren die een beter leven gehad hebben. We kiezen er met z’n allen steeds meer voor. Volgens directeur Sjanny Beekveld van onderzoeksbureau IRI zien “we al jaren achter elkaar een groei van dubbele cijfers. En die zal voorlopig doorzetten.” Zo veel, dat er geen sprake meer is van een niche-markt.

Hoe bespaar je dan energie met duurzaam voedsel? Dat is vooral een kwestie van indirecte oorzaken en gevolgen. In het productieproces wordt misschien nog niet eens minder energie gebruik. Maar er worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daardoor hoef je achteraf geen extra energie te stoppen in bijvoorbeeld het gifvrij houden van ons drinkwater. De schaal van biologische landbouw is kleiner, wat wonen op het platteland gezonder maakt.

Biologisch eten is gezonder. Maar biologisch eten doet ook bewuster eten. Dat is nog eens een keer extra gezond. Gezonde mensen zijn minder ziek. En ziek zijn kost weer energie.

Duurzaam (en gezond) eten is dus geen manier om per direct de energiemeter in je eigen meterkast wat langzamer te laten lopen. Maar indirect scheelt het wel een hoop energie.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.