strijd van salland levert ruim 30 duizend euro op

Vanaf Sportpark de Kampen fietsten, liepen en stepten ze de diverse klaverbladroutes. Veel mensen ook kwamen een kijkje nemen en genoten ondermeer van het energieke optreden van Diss Nie Okay. Aan het eind van de dag werd het voorlopige totaalbedrag van 31.755 euro bekendgemaakt. En de teller loopt nog steeds.

Bruisend
Sterker nog; na bekendmaking van het bedrag kwam bij Ingrid Lindeboom van Strijd van Salland nog een geweldige donatie van 750 euro binnen. Het eindbedrag volgt later dit jaar. De dag werd geopend door burgemeester Martijn Dadema en meesterburger Martijn Jansman die dwars door een ballonnengordijn reden.

Strijd van Salland 2017 was een groot succes met 280 voorinschrijvingen en 54 daginschrijvingen. De hele dag door arriveerden deelnemers op Sportpark De Kampen en vertrokken ze weer voor nóg een klaverbladroute. Presentatoren Jort &Sander zorgden daarbij voor de nodige aanmoedigingen terwijl Clown Knapie bij de jongsten een lach op het gezicht toverde. DJ Erwin was muzikale sfeermaker terwijl de bbq van Jan Steen de innerlijke mens verzorgde. De bandleden van Diss Nie Okay zorgden bovendien voor een bruisend slotakkoord.

Waardevol
Ter plekke waren er de nodige cheques voor de Strijd. Gezelligheidskoor de Pompedoers, dat ook optrad, verraste de Strijders met 305 euro. En de Ramble Rally-rijders, die met hun auto’s een rondje sportpark deden, overhandigden een mooie donatie van 1000 euro. Dr. Martin van de Bent van Erasmus MC te Rotterdam, die het hersentumoronderzoek leidt, was zeer verguld met de cheque met het voorlopige eindbedrag die hij aan het eind van de dag overhandigd kreeg. Samen met laboranten, verpleegkundigen en secretariaat vormde hij team ErasmusMC trapt tegen kanker. Zelf ‘trapte’ hij 140 km weg in Salland.

,,Onze deelname geeft aan hoe belangrijk en waardevol wij het vinden wat jullie met zijn allen neerzetten in Salland”, zei Van de Bent tegen organisatie en publiek. ,,De sfeer van saamhorigheid hier is geweldig.” De resultaten van het ErasmusMC-onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren zijn belangrijk voor patiënten over de hele wereld. Hun prognose is nog steeds ongeneeslijk. Aan deze kankersoort sterven de meeste kinderen en jongvolwassenen. Geld en onderzoek blijven dus hard nodig.

staging2.strijdvansalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.