strijd van salland barst los in heino

Op het terrein is het de hele dag een komen en gaan van deelnemers. Die worden stuk voor stuk onthaald en weer uitgezwaaid door de enthousiaste presentatoren Jort en Sander. Met zijn tweeën zorgen ze voor flink wat tumult. En natuurlijk krijgen al die sportievelingen van alle toeschouwers ook een steuntje in de rug.

Verder zijn er vele activiteiten voor kinderen zoals springkussenparcours, clowns en voetbalworkshops. Even gezellig op het terras iets drinken of iets lekkers eten kan ook. In de grote Strijd van Sallandtent zorgt dj Erwin Vondeman doorlopend voor een geweldig feest. Bovendien verzorgt coverband Diss Nie Okay een spetterend optreden. Het terrein is de hele dag gratis toegankelijk. Kom dus vooral een kijkje nemen om sfeer te proeven!

Alle deelnemers komen net als vorig jaar uit alle hoeken van het land. Om te wandelen, wielrennen, mountainbiken, toerfietsen, hardlopen en steppen. Er is zelfs een speciale Kidsroute uitgezet. Per activiteit vormen vier routes door het landelijke Salland samen een klaverblad, als verwijzing naar het Heinose wapen. Juist door die klaverblad-constructie is het op het sportpark een vrolijk komen en gaan van deelnemers. Zowel start als finish zijn namelijk op De Kampen. Bovendien kunnen door deze opzet verschillende activiteiten gecombineerd worden. Een triatlon van hardlopen, wielrennen en mountainbiken? Geen probleem! Ieder strijdt op zijn of haar eigen niveau. Afstanden van al die verschillende routes lopen uiteen van 5 tot 160 kilometer. Strijd van Salland: voor zowel kinderen als topatleten.

De volledige opbrengst van Strijd van Salland is bestemd voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. ,,Dit is hard nodig”, aldus de organisatie. ,,Want helaas kan nog niemand zeggen: ‘ik heb een kwaadaardige hersentumor gehad’.” Uitkomsten van deze onderzoeken, geleid door dr Martin van den Bent van het Erasmus MC, hebben invloed op de behandeling van alle patiënten. Wereldwijd. Strijd 25 juni dus mee, op wat voor manier dan ook! Meefeesten, deelnemers aanmoedigen of zelf actief meedoen. Inschrijven kan via de site.

Zondag 25 juni Strijd van Salland. Locatie: Sportpark De Kampen, Stationsweg 10, 8141 SC Heino. Aanvang: 9.00 uur.
Actuele informatie en inschrijven: staging2.strijdvansalland.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.