Home / archiefcentraal / straatfestival wijhe in middeleeuwse sferen

straatfestival wijhe in middeleeuwse sferen

Er zijn twee middeleeuwse gezelschappen die met tientallen figuranten voor de invulling zorgen. Zij maken daarbij voor de entourage gebruik van historische tenten en luifels en verzorgen diverse demonstraties zoals wolspinnen, kaligraferen, Middeleeuwse muziek en een komische chirurgijns act om maar enkele voorbeelden te noemen.

Er is natuurlijk ruimschoots aandacht voor diverse Middeleeuwse ambachten en gebruiken. Zelfs de straatartiesten zijn in stijl: een Belgisch marionettentheater, een komische heraut te paard en diverse bijzondere Middeleeuwse personages zorgen voor aankleding. Er is ‘s middags nog veel meer te zien en te horen, zoals een gedeeltelijke winkelopenstelling, veel muziek op de terrassen en bij de feesttent, een show van klassieke brommers, solexen en Mini’s. 

Bezoekers kunnen even bijkomen in het park bij “Smaeck in het Park”, waarvoor enkele foodtrucks zijn ingeschakeld. Op het Marktplein draait een grote kermis. Terug van weggeweest: de zweefmolen en de Wipp (een swingende bank). Al met al is het een attractief en gevarieerd totaalprogramma, dat ook dit jaar vele duizenden bezoekers naar Wijhe zal trekken.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.