Home / archiefcentraal / stevia plantje voor het eerst geteeld in nederland

stevia plantje voor het eerst geteeld in nederland

Met name door de Guarani-Indianen zijn de unieke voordelen van stevia of ‘kaa he-he’ (een inheemse term die als “zoet kruid” vertaald kan worden) bekend geworden. Deze inheemse mensen kenden de bladeren van de wilde steviastruik (uit de Amambay-bergstreek) en gebruikten ze in theevorm, medicinale drankjes of ze kauwden er simpelweg op vanwege de zoete smaak.

De planten kunnen in de grond, maar dan moet je ze in het begin nat houden. Ze kunnen 1,5 meter hoog worden.  Je kunt ze voor een kleine vergoeding ophalen bij Hydroponics Nederland, aan de Langsweg 31 in Lemelerveld.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.