steenmarter zorgt voor slachting in dierenpark wijhe

Dat meldt RTV Oost.

Groot verdriet bij Hein Holtkuile, beheerder van het parkje en dierenvriend bij uitstek. Met een snik in zijn stem vertelt hij over het onheil bij het Weijtendaal. “Het is verschrikkelijk. Voor de dieren, maar ook voor de bewoners van het verzorgingshuis. Zij genieten ontzettend van het dierenparkje.”

Dat parkje moet nog officieel geopend worden. Vóór volgende week donderdag hoopt beheerder Holtkuile vervangende dieren te hebben gevonden. Hij hoopt op de hulp van de inwoners van Overijssel. “Dat zou prachtig zijn.”

Om een nieuwe slachting te voorkomen houdt hij de dieren die nog leven ’s nachts binnen. In de toekomst wil hij de omheining minstens een halve meter in de grond graven, om steenmarters geen kans te geven. “Ja, ik weet zeker dat het steenmarters zijn”, zegt hij. “De gestorven dieren zijn allemaal in hun hals gepakt en leeggezogen. Typisch voor steenmarters.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.