start aanleg glasvezel in buitengebied rondom lemelerveld

Om logistieke voordelen te behalen i.v.m. het Overijssels kanaal is een deel van Lemelerveld bij Salland aangetrokken en naar voren gehaald. Weliswaar is dit nog maar een relatief klein deel, maar het begin is er. De vraagbundeling van dit gebied was met een deelname van ruim 60% echt een succes, en naderhand is de deelname nog groter geworden.

De start van de aanleg rondom Lemelerveld is de eerste stap in de realisatie van het hele buitengebied van gemeente Dalfsen waar de Stichting Breedband Buitengebied Dalfsen zich sterk voor maakt. Alle adressen in het buitengebied hebben een enkele weken geleden een aanbiedingsbrief ontvangen van Glasvezelbuitenaf. Glasvezelbuitenaf is de merknaam van CIF. Dit is de investeerder/geldverstrekker om het hele project mogelijk te maken.

De naam ‘Glasvezelbuitenaf’ is de naam van het hele project Glasvezel in het buitengebied van Overijssel. Onze naam Vechtdalbreedband komt hiermee te vervallen.

In Dalfsen, Hoonhorst en Nieuwleusen zijn vorige week informatieavonden georganiseerd. Op die avonden werd het aanbod verder toegelicht en kon de aanmelding ook al plaats vinden. In totaal waren er bijna 1000 bezoekers. Wie deze informatieavonden niet heeft bezocht zal op een later tijdstip benaderd worden.

Nog steeds is 50% deelname het criterium waarmee het project doorgang zal vinden. Achteraf opgeven is niet mogelijk tegen het standaardtarief. Dus iedereen moet meedoen, als men wil profiteren van dit aantrekkelijke aanbod. Deze week start de verdere vraagbundeling in het buitengebied van de Gemeente Dalfsen.

Als ook deze vraagbundeling zo succesvol verloopt als in de gebieden die al voor gingen, gaat de aanleg hier in de tweede helft van het jaar van start. De Stichting Breedband Buitengebied Dalfsen is blij dat het eindelijk zo ver is. Na drie jaren met veel overleg en allerlei varianten is het een mooi resultaat dat er op professionele wijze en tegen een zeker acceptabele prijs glasvezel in ons buitengebied komt. Het belang ervan is al vele malen en van veel kanten uitgelegd. Het gehele buitengebied van onze gemeente wordt er op dit gebied zeker toekomstbestendig door.

En wie in de afgelopen tijd de pers heeft gevolgd: we zijn als buitengebied van Dalfsen, met andere samenwerkende initiatieven in Overijssel, toch echt wel voorlopers in Nederland!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.