sproeifeest weer met iron muscle run

“Het programma is grotendeels hetzelfde als vorig jaar”, vertelt Luuk Schrijver namens de organisatie. “Vorig jaar hebben we voor het eerst een pubquiz georganiseerd. Dat sloeg heel goed aan. Het was reuzegezellig en de tent zat al op tijd vol. Genoeg reden dus om de quiz op herhaling te laten gaan. We gaan het programma ook niet elk jaar op de kop zetten.”

Het Sproeifeest begint donderdagavond om 20.30 uur met een theateravond in de tent. Paul Wiefferink en Mathilde Geerts zullen een levendige cabaretvoorstelling opvoeren. In Twente hebben zij al verschillende theaters uitverkocht. Kaarten (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar aan de deur.
Vrijdagavond om 18.30 uur verzamelen de kinderen uit het dorp zich weer op het dorpsplein om vervolgens in optocht naar het feestterrein te lopen, waar ze ballonnen zullen oplaten. Aansluitend gaat de kermis open. Om 20.00 uur begint de Pubquiz in de tent met aansluitend feestelijke muziek van DJ Team Het Einde.

Zaterdagochtend gaat het programma verder met de Hoonhorster Joarmarkt die duurt van 9.00 tot 13.00 uur. De Stuwzangers uit Vilsteren zorgen voor de muzikale omlijsting. Om 11.00 uur is er bovendien een show van Clown Oki in de tent. ’s Middags om 14.00 uur volgt de Iron Muscle Run; een survival run, waarbij de deelnemers sloten en andere hindernissen tegenkomen. “Dat is inderdaad wel een beetje ons koningsstuk”, stelt Luuk. “Twee jaar geleden hielden we de run voor het eerst. Toen waren de survivalruns net wel/net niet een hype. Nu dus wel. En daar profiteren we van. We bieden een parcours van 8,4 km met onderweg circa 25 hindernissen. Die hebben we grotendeels zelf gebouwd. De scouting heeft ook twee onderdelen verzorgd. Er kunnen in totaal tweehonderd sporters mee doen. Er hebben zich al 120 mensen opgegeven. We verwachten in de laatste dagen nog veel extra aanmeldingen.”

Het Sproeifeest gaat zaterdagavond verder met een feestavond met medewerking van de allround top 40-band Super Sundays. De entree bedraagt 10 euro.

Het zondagprogramma begint om 10.30 uur met een oecumenische viering in de tent met medewerking van het koor Power of Music uit Heeten. Op zondagmiddag voert voormalig Nederlands kampioen Patrick Smit tussen 14.30 en 16.00 uur een spectaculaire mountainbike trialshow op. Om 16.00 uur volgt een optreden van de BTW-band. Deze band speelt de beste rock (’n roll) van vroeger en nu. Van Elvis tot Normaal, van John Denver tot Kings of Leon. Vanaf 19.00 uur sluit DJ Hitch het feest af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.