salland boert en eet bewust viert startsein

Welkom in de feesttent
‘Vrijdagavond 16 juni was de kroon op ons werk’, aldus projectgroep-lid Karin van der Toorn. De feesttent in de wei van Familie van Beek in Diepenveen, en het mooie bedrijfsbord aan de weg getuigen van een geslaagd feest. In de goed gevulde tent, waren veel deelnemers aan het project te vinden, mensen uit het bedrijfsleven die SBeEB een warm hart toedragen en zich als partner hebben verbonden aan het project en een aantal gemeentelijke vertegenwoordigers. Aan het begin van de avond werd iedereen bijgepraat over het ontstaan van het project en de huidige stand van zaken. Ook de inspirators van Vallei Boert Bewust waren vertegenwoordigd. Frank Mandersloot van landelijk Boert Bewust en deelnemer aan Vallei Boert Bewust: ‘Het is geweldig om zo’n grote groep enthousiaste mensen bij elkaar te zien! De Sallanders zitten boordevol ideeën om een brug te slaan tussen boeren en burgers’.

Ook Giny Hoogeslag, een betrokken burger, schoof haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. Wel gaf zij als wijze woorden aan alle deelnemende bedrijven mee: ‘er wordt lang niet zo negatief over de agrarische sector gedacht, als dat boeren zelf vaak denken.’ En met die woorden in het achterhoofd, wordt in Salland gewerkt aan mooie plannen om de agrarische sector nog beter op de kaart te zetten. Avondvoorzitter Ben Haarman: ‘Met zoveel nauw betrokkenen, kan dat niet anders dan een groot succes worden!’

Bordonthulling
Het eerste SBeEB-bord in de gemeente Deventer werd, onder toeziend oog van alle genodigden, door partners van het project Gerrit Huijgen (Rabobank Salland) en Jaap Starkenburg (Stichting IJssellandschap) onthuld. De komende maanden zullen alle deelnemende bedrijven gecertificeerd worden en een eigen bedrijfsbord krijgen. Door middel van een QR-code dat op het bord komt te staan, kan een ieder via de website staging2.sallandboerteneetbewust.nl, meer te weten komen over het desbetreffende bedrijf en ook lezen wat het bedrijf doet op het gebied van duurzaamheid, milieu en diergezondheid.

De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waarbij de lokale band Impuls optrad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.