rick geen wespen

Ik verheug me erop. Niets is leuker dan te kijken naar andere mensen die een wesp zien. Sommige beginnen heel paniekerig om zich heen te slaan, anderen gaan gillen en er zijn zelfs mensen die het op een lopen zetten. Soms wel honderden meters op volle snelheid. Ik heb mensen gezien die een terras ontvluchtten en in blinde paniek wegrenden alsof ze zojuist een bom vonden.

Zelf doe ik niets als ik een wesp zie. Tuurlijk let ik op of ze niet mijn drankje invliegen, maar verder laat ik ze gewoon hun gang gaan. Ik deed wat research voor deze column en dat niets doen blijkt inderdaad de beste methode. Als je druk gaat zwaaien met je armen voelt de wesp zich bedreigd en zal hij eerder steken. Gelijkt heeft ie trouwens. Als iemand mij probeert weg te slaan, pak ik hem ook terug.

Wat ik nog niet wist, was dat wespen vooral op blauw, geel en wit afkomen. En op zoetigheid, maar dat is bekend. Waar al die waarschuwingen in de media vandaan komen, is mij echter een raadsel. Ik heb namelijk nog geen wesp gezien. Mieren wel. En duiven. En zevenblad. Maar nog geen wespen.

Afgelopen weekend deed ik zelfs de proef op de som en heb ik de hele dag met een blauwe broek, een geel T-shirt en een glas limonade in de zon gezeten. In Gelderland. Na een paar uur zag ik nog geen wesp en heb ik drie glazen sinas over mezelf heen gegooid. Het resultaat: nul wespen. Uiteraard deed ik dat allemaal om jullie gerust te stellen. Maak je dus geen zorgen deze zomer. Er zijn geen wespen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.