Home / archiefcentraal / rick de pakjesmaatschappij

rick de pakjesmaatschappij

Een postbode in Brabant in ieder geval wel. Die schreef op het briefje dat hij achterliet: ‘bestel niets als je niet thuis bent’. Pure frustratie lijkt me. De beste man had waarschijnlijk net daarvoor bij zestien andere huizen aangebeld waar mensen ook niet thuis waren. Misschien tussendoor nog een keer in de hondenpoep gestaan. Ja, dan is adresje nummer zeventien de druppel.

Het bezorgen van pakketjes bij mensen die niet thuis zijn is een groeiend probleem. Online shopping is booming en iedereen klikt toch het liefst ‘thuis bezorgen’ aan. Afhalen bij Gamma, Bruna of Albert Heijn kan natuurlijk ook, maar waarom zou je dat doen. De postbode probeert het toch drie keer. Of hij brengt het bij de buren, ook goed.

Postbodes zijn er ondertussen een beetje klaar mee. Buren soms ook trouwens. Terwijl het probleem heel eenvoudig op te lossen is. Waarom worden pakketjes namelijk niet gewoon ‘s avonds bezorgd? We moeten ook altijd naar de voordeur lopen voor die vervelende collectes tijdens het avondeten. Dan liever voor een pakje dat we zelf besteld hebben.

PostNL lijkt me een wat ouderwets bedrijf dat nog ingesteld is op een maatschappij waarin we elkaar massaal kaartjes en brieven sturen. Maar dat doen we niet meer. We bestellen pakjes. En die passen niet door een gleufje. Dus hup, pas die cao voor postbezorgers aan, gooi dat loon wat omhoog en verschuif de werktijden. Probleem opgelost.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.