ribsandblues magistraal van start

Als je de Golden Earring om 20.00 uur plant, weet je zeker dat het feest niet te laat op gang komt. Als je dan toch tickets voor de Beach Boys kocht, dan ben je wel gek als je Radar Love ook niet meteen even meepakt.

Op het station in Raalte stonden mensen van heinde en verre al tegen de klok van drieën op het plattegrondje van Raalte te kijken waar ze naar toe moesten wandelen. “Langs de watertoren gewoon rechtdoor, dan kom ie d’r wel” zijn aanwijzingen waar een Rotterdammer of inwoner van Zoetermeer alleen maar van kan dromen. “Wat gaat dat allemaal gemoedelijk hier! Maar wat is het nog rustig.”

Nou, dat zeiden ze tegen 20.00 uur niet meer. Dat van die gemoedelijkheid wel. Maar dat van ‘rustig’, dat was toen niet meer aan de hand.

Barry Hay en de zijnen bewezen zaterdagavond dat ze er nog steeds geen genoeg van krijgen another 45 miles te spelen. En bij Radar Love ging niet alleen het publiek door het tentdak, Cesar Zuiderwijk ook. Zijn vaste drumsolo zat dit keer in het middenstuk van de grootste hit van de Hagenaars en ook al vertoont hij dat kunstje al pak ‘m beet veertig jaar tweehonderd avonden per jaar, speels als een kind trommelde hij zijn klasse het publiek in. En Bertus Borger (voorheen Sweet d’Buster), als ze die er in de jaren 70-80 al bij hadden, dan was de doorbraak in de VS destijds ook vast gelukt. 

De heren van de Beach Boys, dat was wel even andere koek. Opa Beach Boy 1 en opa Beach Boy 2 maakten leuk grapjes van hun leeftijd met een ingestudeerd duo-dansje en een sprongetje met gespreide benen. Maar dat laatste hupje ging nog maar net goed. En de leeftijd ging toch echt ten koste van de muzikale kwaliteiten.

Je hoefde niet echt een kenner te zijn om te ondekken dat er een muziekband meeliep. Op een gegeven moment hoorde je de baritonsax, maar de saxofonist speelde toen net even op de dwarsfluit en ergens tijdens het optreden hoorde je zang, maar niemand op het podium stond op dat moment te zingen…

Wat niet wegnam dat het een feestelijk optreden was.

Vanaf nu gaat Ribd&Blues nog twee volle zonnige dagen verder. Op twee podia en overal gratis entree.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.