raalte kiest voor versterking contact met buitengebied

De gemeente Raalte intensiveert en verbreedt de inzet van de gebiedscoördinator per 1 augustus 2017 als contactpersoon voor het buitengebied. Deze persoon heeft een vertrouwelijke rol om inwoners en ondernemers in het buitengebied te ondersteunen en op weg te helpen naar de juiste instanties en loketten.

Aanleiding
In de agrarische sector stoppen de komende tijd veel ondernemers. Zij hebben te maken met steeds zwaardere eisen aan de bedrijfsvoering en met dalende prijzen. Tegelijkertijd zijn er allerlei kansen op het gebied van kavelruil, ruimtelijke ontwikkelingen en slimme combinaties met water en natuuropgaven. Daarnaast zien we dat er steeds meer niet-agrariërs op het platteland gaan wonen. Ook zij hebben allerlei vragen voor onder andere de gemeente.

Wat doet de contactpersoon?
Weet u niet goed welke stap u moet zetten? Of waar u terecht kunt voor ondersteuning? De contactpersoon buitengebied kan ondersteuning verlenen door met uw gezin of bedrijf in gesprek te gaan over de huidige en toekomstige situatie en waar u het beste terecht kunt.

De contactpersoon buitengebied voert keukentafelgesprekken. Afhankelijk van de wensen kan deze persoon informatie geven over wat er speelt in Salland. Ook helpt deze persoon u, waar nodig, verder naar de juiste ondersteunende instantie.

Cor Bosch zal de rol van contactpersoon buitengebied per 1 augustus gaan vervullen. Hij is bereikbaar op 06 18 65 10 86 of via het algemene nummer van de gemeente Raalte (0572 34 7799).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.