raalte geniet van pedro pico pop

Het festivalterrein aan de Arkelstein was dit jaar iets kleiner opgezet. Dit kwam de sfeer en de gezelligheid erg ten goede. Dit merkte je ook aan het publiek dat uit alle windstreken was afgereisd naar Raalte. Dit publiek kon in een relaxte gemoederlijke sfeer genieten van de ruim 30 acts. Helaas moest de Russische dj Proxy lastminute verstek laten gaan. Zijn paspoort was uit zijn auto gestolen en daarom kon hij niet vliegen. Maar niet getreurd, er waren nog genoeg andere acts te zien op de vier stages.

JAGD
De Amsterdamse band JAGD met zangeres Nanne van der Linden had de eer om de mainstage van Pedro Pico Pop te openen. Dit deden ze met hun harde indie muziek. De band begon wat twijfelend maar toen Nanne een bekende in het publiek zag met een JAGD t-shirt speelde de band vol gas door! Het was misschien nog iets te vroeg op de dag om te dansen op de stuwende drums en energieke gitaren. Maar het al aanwezige publiek zag een goed optreden!

Tricklebolt
De uit Lemele afkomstige rockformatie Tricklebolt had de taak om de 2nd mainstage te open. Je merkt dat de heren veel meters hebben gemaakt de afgelopen jaren. De 5-koppige band speelde een no nonsense rockshow met daarin ook nieuwe muziek. Het nieuwe album is in de maak en om die te bekostigen houden ze een feestje! Iedereen werd afgelopen zaterdag uitgenodigd om 7 juli naar Live At The Farm te komen. 

Death Alley
Tricklebolt had met hun rock’n roll het publiek al goed opgewarmd. Na hun optreden verhuisde iedereen naar de mainstage om te kijken naar Death Alley. De band uit Amsterdam die in korte tijd een sterke live reputatie heeft opgebouwd. Zo waren ze in 2016 nog een van de sensaties op Noorderslag. Ook op Pedro Pico Pop speelde ze een ijzersterke show. Smerigere hardrock dan dit krijg je niet in Nederland. Al kwam zanger Douwe Trijens niet altijd boven zijn ronkende band uit. Het publiek vond het optreden maar wat prachtig.

Lookapony
De uit Eindhoven afkomstige band Lookapony bracht begin dit jaar het debuutalbum “Ha-Satan” uit. Dit verklaard gelijk waarom er Satan op één van de versterkers van de band stond. Op dat album staan een aantal catchy nummers die live nog beter tot hun recht komen zo bleek afgelopen zaterdag. Het publiek was getuige van een band die je in de gaten moet houden!

Mister and Mississippi
De uit Utrecht afkomstige band Mister and Mississippi is na drie albums geen onbekende meer op de Nederlandse podia. Tussen alle beukende drums en scheurende gitaren was de indie-folk-sound van Mister and Mississippi een welkome afwisseling. In april kwam hun derde album ‘Mirage’ uit en daarop laten ze een iets donkere sound horen. Een sound die perfect paste bij het weer van afgelopen zaterdag. De band speelde een strakke set met daarin een goeie afwisseling tussen oude en nieuwe nummers. Natuurlijk kwam ook “Lush Looms” voorbij.

The Animals
Organisator Maurice Endeman is maar wat trots dat hij publiekstrekker The Animals binnen heeft kunnen halen. Dit geeft maar weer aan dat Pedro Pico Pop ondanks het kleinschalige karakter toch bekend is onder boekers en agenten. De band zelf reisde met de originele leden John Steel en Mick Gallagher af naar Raalte. Ze laten horen dat de hits van weleer de tand des tijds hebben doorstaan en in 2017 nog net zo goed klinken als in de jaren ’60. De grote hits ‘House of the Rising Sun’ en ‘Don’t let me be Misunderstood’ werden dan ook uit volle borst meegezongen.

Tekst: Tijmen Horstman
Foto’s: Johan Bokma

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.