pvda roept op tot bouwstop geitenstallen vanwege gezondheidsrisicos

“De overheid houdt te weinig rekening met het voorkomen van gezondheidsproblemen door de veehouderij”, zegt PvdA-Statenlid Annemieke Wissink. “Dat vind ik niet, dat is een conclusie van het rapport ‘volksgezondheid en veehouderij: alles op een rij’ dat eerder dit jaar uitkwam. De provincie vond dat destijds geen reden voor zorgen. Nu ligt er opnieuw een rapport waaruit blijkt dat mensen die in de buurt van veebedrijven wonen gezondheidsrisico’s lopen. Het is tijd dat Overijssel deze signalen serieus neemt en actie onderneemt.”

Om erachter te komen wát er precies voor zorgt dat mensen vaker ziek zijn in de buurt van geitenstallen is meer onderzoek nodig. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken roept provincies op om tot die resultaten er zijn geen onnodige vergunningen af te geven voor het bouwen van geitenstallen. Wissink sluit zich daarbij aan. “Economische belangen mogen het niet winnen van de volksgezondheid. We moeten als provincie de klachten van omwonenden serieus te nemen, duidelijke regels stellen en zorgen voor een schone leefomgeving voor dier én mens.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.