pvda overijssel verbijsterd over vergroten megastal marienheem

“Een grote varkensboer die in Duitsland een beroepsverbod heeft gekregen vanwege dierenmishandeling en ernstige verwaarlozing mag in Mariënheem zijn megastal gewoon uitbreiden. De gemeente Raalte heeft een omgevingsvergunning verleend voor de uitbreiding en verbouwing. Reden voor de PvdA om Kamervragen te stellen”, aldus de partij

De PvdA doelt op de politiebeelden die van de varkensboer zijn gemaakt. Hierop is te zien hoe biggen mishandeld en gedood worden. “Dezelfde boer wil nu in Mariënheem 11.400 varkens gaan houden. Omwonenden vrezen voor overlast, dierenbeschermers voor meer uitwassen. Hun bezwaren zijn door de gemeente Raalte terzijde geschoven.”

“De gemeente zegt regelmatig de stallen te zullen controleren,” zegt PvdA-Statenlid Annemieke Wissink, “maar eigenlijk vind ik dat gewoon niet goed genoeg. Als je zo verschrikkelijk over de schreef bent gegaan als deze boer dan moet je gewoon keihard de consequenties voelen. Dan kan het niet zo zijn dat je met je bedrijf binnen de EU gaat shoppen voor een plek waar je nog je gang kunt gaan.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.