Home / archiefcentraal / pso trede 3 voor het goed kringloopwarenhuizen

pso trede 3 voor het goed kringloopwarenhuizen

De organisatie is in 2013 betrokken geweest bij de start van de Prestatieladder Socialer Ondernemen en heeft destijds direct Trede 3, het hoogste niveau van de PSO, behaald. Deze status werd eerder al in 2015 voor een periode van twee jaar verlengd en de nieuwe audit, uitgevoerd door DEKRA Certification BV, heeft opnieuw tot behoud van PSO-Trede 3 voor Het Goed geleid.

Missie Het Goed
De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik van middelen en werk maken van werkgelegenheid door passend werk te bieden aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In alle kringloopwarenhuizen kunnen zij op een laagdrempelige manier weer ervaring opdoen, waardoor zij een grotere kans hebben een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Voor de speciale begeleidingsmethode die Het Goed in dat kader hanteert is de status van Trede 3 weer toegekend. De organisatie behoort hiermee in Nederland nog steeds tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen.

De PSO is de landelijke norm voor sociaal ondernemen
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO, in nauwe samenwerking met de markt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.
Willem van Rijn, directeur van Het Goed, heeft dinsdag 6 juni uit handen van Marian Knuijsting (PSO-Nederland) het bijbehorende certificaat voor PSO-Trede 3 in ontvangst mogen nemen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.