Home / archiefcentraal / plannen bewegingsroute krijgen vorm

plannen bewegingsroute krijgen vorm

Op “de Luttenberg” leven echter een aantal bijzondere dieren en planten. De levendbarende hagedis en ook bv de stinzenplant salomonszegel. De levendbarende hagedis leeft op de grens van de heidevelden en het bos. Om de natuur niet teveel te verstoren en ook een gebied met rust te creëren wordt de gele route iets veranderd. De bedoeling is om de route meer naar de buitenkant van het bos te leiden, zodat er in de kern meer rust ontstaat. Het Korbeldspad vanaf de Bergweg naar het bos wordt afgesloten. Ook daar wordt de route verlegd en gaat verder over “Het Rot “. De plaatsen voor de toestellen zijn samen met de ecoloog bepaald en aangepast. Ook zal landschap Overijssel ons ondersteunen met educatieve info, die willen we langs de route plaatsen. Na de vakantie gaat de beheerder bekijken hoe de route precies moet gaan lopen. Startpunt van de belevingsroute en ook naar de geplande uitkijktoren en het oude karrespoor is bij de dagcamping.

Ook hier worden aanpassingen gedaan. Bij de sporthal, vanuit het dorp en bij museum “de Laarman” kun je ook het bos in en kom je ook op de route. Ondertussen zijn we ons aan het oriënteren welke toestellen we waar willen plaatsen. Alles moet er natuurlijk uitzien en passen in het bos. Geen grote ingewikkelde klimrekken, maar houten toestellen/elementen passend in de natuur en gemaakt van robinia (duurzaam) hout.
Voor kinderen, maar ook voor sporters een extra uitdaging om nog vaker het bos in te gaan! Heeft u ideeën, op- of aanmerkingen? Laat het weten.
Carla Schotman, schotmancarla@gmail.com

Lees ook

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is aangewezen als tijdelijke vervanger …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.