pesten onderwerp van voorlichtingsavond in raalte

Tijdens de avond wordt ingegaan op de achtergrond van het pesten en vooral ook wat ouders en de school hiertegen kunnen doen. De voorlichting vindt plaats van 19.30 – 21.30 uur met inloop vanaf 19 uur.

Pesten is een fenomeen van alle (leef)tijden. Veel kinderen zijn dagelijks slachtoffer van allerlei pesterijen en deze zijn minder onschuldig dan ze soms lijken. Kinderen die zijn gepest, kunnen hier jarenlang last van houden. Zij kunnen er zelfs depressief van worden of gaan denken aan zelfmoord. Ook voor pesters ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Zij hebben een verhoogde kans op criminaliteit. Ten slotte is het ook niet fijn om in een klas te zitten waar regelmatig wordt gepest. Dit zorgt voor onveiligheid en heeft effect op de leerprestaties van de kinderen.

Tijdens de voorlichting zal informatie gegeven worden over pesten. Want hoe vaak komt het eigenlijk voor? Hoe ontstaat het? Welke kinderen lopen het meeste risico om gepest te worden? En vooral natuurlijk: Wat is er aan te doen en welke rol kunnen ouders en leerkrachten hierbij spelen? Deze en andere vragen zullen worden beantwoord door Rolf Tebbens, orthopedagoog en preventiewerker van Mindfit. Tijdens de voorlichting zal er ook ruimte zijn voor vragen en het uitwisselen van eigen ervaringen.

De voorlichting wordt gehouden in de Bibliotheek Salland. Het adres is: Passage 6 in Raalte. Belangstellenden kunnen voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met het secretariaat van Mindfit; Telefoon: (038) 467 56 80 of mailen naar: wmo@mindfit.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.