pb laag zuthem vraagt aandacht voor vergeten traject koelmanstraat hagenweg met onveilige kruising

Omwonenden en belanghebbenden maken zich zorgen over de steeds onveiliger wordende situatie op deze kruising door de maatregelen die genomen worden door Rijkswaterstaat voor het project. In een brief aan Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten, vraagt de belangenorganisatie hiervoor aandacht.

‘Wij zijn diep teleurgesteld dat wij als betrokkenen in het gebied: bewoners en ondernemers aan de Hagenweg en aanverwante bedrijven, hierover niet zijn geïnformeerd, uitgesloten zijn en geen inspraak hebben gehad’, zo schrijft de belangenvereniging in de brief. ‘Jaren nadat de plannen in de bestuursovereenkomst zijn vastgelegd worden wij in de meepraatbijeenkomsten uitgenodigd. Daar wordt ons verteld: “Er is geen beschikbaar budget en de kruising Hagenweg/N35 valt buiten het project.” 

PB vraagt zich in het schrijven af hoe komt het dat deze kruising buiten het project is gehouden en zelfs niet op de reservelijst is komen te staan. ‘Er wordt nu geen rekening gehouden met de veiligheid van de omwonenden, de (agrarische) bedrijven en verkeer van de achterliggende dorpen. De omgeving is een agrarisch gebied met veel landbouwverkeer dat de N35 regelmatig moet oversteken.’

PB wijst er op dat de maatregelen die getroffen worden, ertoe leiden dat het verkeer op de N35 nog verder zal toenemen. ‘Hierdoor wordt het oversteken van de N35 steeds onveiliger, haast onmogelijk nu er bijvoorbeeld geen verkeerslichten worden geplaatst op de kruising Hagenweg/N35. In de spits is het al haast onmogelijk om met een landbouwvoertuig de oversteek te maken. Aanwonenden hebben hun zorg en oplossingen hiervoor hebben al meerdere keren kenbaar gemaakt onder anderen in gesprekken met en brieven aan Rijkswaterstaat. ‘De antwoorden daarop bieden geen perspectief: Dat is merkwaardig!

Het is bekend en belangrijk dat Rijkswaterstaat rekening houdt met de flora en fauna. De N35 wordt veilig voor dieren. Er komen tussen Wijthmen en Nijverdal veilige passages voor bunzingen, dassen, hermelijnen, marters en wezels. Wij kunnen ons daarom niet voorstellen dat Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten geen rekening houden met de leefbaarheid en veiligheid van zowel omwonenden, landbouw- en aanverwante bedrijven en achterliggende dorpen en daarmee ook de veiligheid voor het verkeer op de N35.’

PB Laag Zuthem doet middels de brief een dringend beroep op Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten om zich sterk te maken voor het ‘vergeten’ traject in het algemeen met een veilige passage met de Hagenweg in het bijzonder.

Voor meer informatie zie: http://n35.strikingly.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.