overal kunst tijdens kunstweekend heino

De route kan op zaterdag en zondag gratis worden opgehaald in het Dorpshuus. Fietsen of met de auto, alles kan. De verschillende locaties en het Dorpshuus zijn beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Onderweg komen de deelnemers een breed scala aan kunstvormen tegen: beeldende kunst, schilderkunst, fotografie, glaskunst, installaties, toneel, gedichten en muziek.

Kinderen en ouderen hebben bij de voorbereidingen een grote rol gespeeld. Bewoners van het Wooldhuis hebben onder leiding van Roely Jansen kleurrijke schilderijen gemaakt. De kinderen van de basisscholen kregen een workshop fotografie van Maeike Blaauw. Natuurlijk zijn de resultaten dat weekend te zien.

Beide dagen zijn er ook verschillende activiteiten voor de kinderen in het Dorpshuus. Op zaterdag is er bovendien een groot muzikaal programma. Tussen 13.00 en 14.00 uur treedt het saxofoonorkest van Gert Oosterwijk op in de Nicolaaskerk. De entree is gratis. Om 14.00 uur begint daar een saxofoonworkshop voor alle leeftijden. Ook de opening op vrijdag is openbaar. Vanaf 19.45 uur zijn de deuren van het Dorpshuus geopend. Om 20.15 uur verzorgt Joke Zwaal de officiële opening. Vanaf 20.30 uur is er muziek van a-capella kwintet Blent en troubadour Rob Krot.

Ars Cantandi
Vocaal ensemble Ars Cantandi verzorgt zaterdagavond om 20.00 uur een concert in de Nicolaaskerk. Voor dit zomerconcert heeft het ensemble werken ingestudeerd van onder andere Johannes Brahms, Benjamin Britten en Samuel Barber. Daarnaast worden ook enkele liederen van Rheinberger en Brahms uit het inmiddels omvangrijke repertoire van het ensemble gezongen. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 15 euro (12,50 euro in de vvk). Zie verder staging2.arscantandi.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.