opinie is er een raalter toon schuiling

Toon is iemand die goed beseft dat als je als raadslid met de ambitie om herkozen te worden niet moet gaan wachten totdat het circus van uitstallingen van partytenten, rood en groen gekleurde parasols, gratis lampjes voor aan je fiets, zonnebloemen in potjes, pennen, ballonnen, rozen ed. op de diverse druk bezochte centrumlokaties de politici doen vergezellen om hun programma te propageren. Eens in de 4 jaar haalt de Raalter politiek alles uit de kast om het kostbare electoraal te laten beseffen dat lokale politiek belangrijk is.

Na de hectische verkiezingscampagne van profilering, interviews in de lokale kranten, debatten, radio optredens, het uitdelen van relatiegeschenkjes en het plakken van posters met strak voor zich uit kijkende lijsttrekkers die je aanstaren volgt er weer relatieve rust. De Raalter politici trekken zich terug in de raadszaal en beantwoorden sporadisch eens E- mail of geschreven brief van een burger als deze geluk heeft.

Verschuilen doet Toon Schuiling zich niet. Ook heeft hij maling aan de soms inhoudsloze anonieme reacties onder zijn stukjes. Wellicht is Toon nu al verzekerd van zijn plek als raadslid vanaf maart 2018 door zijn opiniestukjes. Dat zou andere politici kunnen inspireren toch?

Zou er in Raalte ook een ‘Toon’ zijn? Een politicus die uit zijn ‘schuilhut’ komt en eruit blijft ook als er een raadszetel is bemachtigd? Of wordt de politieke toon pas begin maart gezet en beëindigt na 21 maart 2018?

Rob Poelman

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.