opinie blaas weg die politieke schijnverantwoordelijkheid

Onderstaand citeer ik uit de Stentor artikel ‘Sorry’ van Raalter wethouder roept vragen op,

I&O Research voerde het koopstromenonderzoek uit in opdracht van de gemeente Raalte. Volgens een woordvoerder van het onderzoeksbureau is een concept van het rapport op 8 september 2015 overhandigd aan een Raalter ambtenaar. Nog voordat het jaar 2015 verstreek, is het eindrapport met alle conclusies op de site van I&O Research gezet. Het rapport is dus niet aangeboden aan het college en de gemeenteraad.

Steun en lof voor zijn ‘excuusbrief’ krijgt Van Loevezijn overigens ook. CDA in Raalte is tevreden met het ‘sorry’ van de partijgenoot. ,,We zijn blij dat hij zijn excuus heeft aangeboden en zich niet verschuilt achter ditjes en datjes’’, zegt Guus Temmink van het CDA in een reactie. ,,Dat is zuiver en goed. Hij is een bestuurder en neemt zijn verantwoordelijkheid. Daar zijn we heel tevreden over.’’

,,De wethouder heeft niets geheim willen houden, want het rapport stond op internet’’, reageert Jan Schokker van collegepartij Gemeentebelangen op het ‘sorry’ van de wethouder. ,,Hij heeft antwoord gegeven op vragen uit de raad. Hij moest aangeven hoe het zit, en dat heeft hij nu gedaan.’’

Bovenstaande uitspraken en het al dan niet bewust achterhouden van informatie zijn typerend voor bestuurlijk Raalte. Hoe bizar!

Wat mij betreft mag dhr. Terlouw, raadslid van D66 Raalte, dhr. Van der Wilt, raadslid van de PvdA Raalte en dhr. Kreule van de Raalter VVD de bladblazers gaan starten om eens wat bestuurlijke rotzooi op te laten dwarrelen en de raadszaal uit te blazen. Tijd voor een verfrissende bestuurlijke wind door de Raalter raadszaal.

Rob Poelman

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.