Home / archiefcentraal / open dag bij overesch in teken van de barbecue

open dag bij overesch in teken van de barbecue

Kok Paul Herbrink demonstreert alle facetten van barbecueën met biologische producten. “Denk aan het maken van een lekkere marinade”, vertelt de kok. “Ook de juiste manier van grillen, de beste temperatuur. Hoe zorg je ervoor dat er geen rook is en alleen gloed?” Paul vertelt je ook hoe je het best kunt omgaan met vlees, beenham, hamburgers of vegetarische gerechten. Daarbij valt natuurlijk veel te proeven en niet alleen van de barbecue. Wat te denken van malse spitssla?

Bovendien is er een markt met ondermeer imkers van de Heinose bijenhoudersvereniging en maakt Lieneke weer biologische poffertjes. De mensen van LETS Heino vertellen alles over dit lokale ruilhandelsysteem en de Dorsclub Haarle demonstreert meerdere keren hoe je met de hand dorst. Een kijkje rondom de boerderij nemen, kan ook. Zo kan groot en klein een huifkartocht langs de percelen maken en er is bovendien een waterdiertjesexcursie. Verder zorgt The Moose Town Band voor traditionele Ierse muziek.

Ook de schooltuinen van De Gouden Emmer uit Heino zijn te bewonderen. De kinderen hebben hun tuintjes goed verzorgd en er al verschillende groenten uit gegeten. Rick Overesch: “Verder kun je bij het vuur lekker een stokbroodje bakken en kijken naar onze varkens en biggetjes.” Een fotograaf is aanwezig om iedereen op de gevoelige plaat te zetten

Overesch Ecologische Landbouw is te vinden aan de Hondemotsweg 40 in Raalte.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.