Home / archiefcentraal / onderzoek naar experimentele duurzame woningbouw in olst

onderzoek naar experimentele duurzame woningbouw in olst

Ten zuiden van de bouwlocaties Zonnekamp Oost en ten westen van de Aardehuizen in Olst ligt een stuk terrein van ruim 2 hectare. Afgelopen jaar hebben meerdere partijen ideeën bij de gemeente geopperd voor een invulling van dit terrein. De ideeën varieerden van een Voedselwerkplaats tot initiatieven op het gebied van experimentele duurzame woningbouw. De particuliere initiatieven voor dit laatste onderdeel kenmerken zich door vernieuwende experimentele concepten die onderscheidend zijn in bouwmaterialen en bijvoorbeeld sociale binding.

Het college staat open voor innovatieve concepten op het gebied van duurzame woningbouw. Door in gesprek te gaan, door gezamenlijk richting te geven aan gewenste ontwikkelingen en door onderzoek, wil de gemeente in beeld brengen of het mogelijk is om op dit terrein ruimte te bieden voor vernieuwende duurzame woonconcepten.

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.