nieuw bestuur raalter volksclub zet in op meer betrokkenheid en talentontwikkeling

Daarnaast wil de vereniging ook meer werk maken van talentontwikkeling, want het doel is een lang verblijf in de vierde klasse. “Het oude bestuur heeft goed orde op zaken gesteld en weer een goede basis gelegd voor de vereniging. Wij kunnen nu inzetten op de toekomst”, stellen René van Dijk, algemeen voorzitter van omni-vereniging SV Raalte en Paul Velsink, voorzitter van de afdeling voetbal.

Het nieuwe bestuur wordt verder gevormd door Adrian Wessels (penningmeester), Johan Haverslag (secretaris), Loes de Boer (voorzitter handbal), Annelies Zwat (voorzitter gym), William Derks en Ronald Nab. Die laatste twee zijn al jaren actief binnen de vereniging en hebben vanuit hun functie (respectievelijk voorzitter sponsorcommissie en voorzitter kantinecommissie) nu ook een plekje in het bestuur gekregen. Alleen Annelies Zwat was eerder zittend bestuurslid. “Er was echt geen sprake van trammelant met het oude bestuur”, vertelt René. “Veel leden zaten al heel lang op hun plek en vonden het tijd voor nieuw bloed.”

Met dit bredere bestuur hoopt SV Raalte meer voeling met de leden te houden en meer daadkracht te kunnen etaleren. Ambities zijn er immers genoeg. Zo ziet René mogelijkheden aangaande het sociaal domein. “Mensen die langdurig thuis zitten, zouden hier met het behoud van hun uitkering aan de slag moeten kunnen. We hebben al een sport-BSO in samenwerking met de Bolster. Die zouden we willen uitbreiden. Graag komen we met meer scholen in contact. Misschien zelfs een maaltijdenservice voor de kinderen. Het aantal tweeverdieners is nou eenmaal groot. En kijk naar onze G-voetbaltak. Het G-voetbal van Rohda en Raalte zijn onder onze vlag samen gegaan. Dat is in goed overleg gebeurd. Bij Rohda was het ledental stabiel, bij ons bleef het groeien. We willen inzetten op een nog betere begeleiding en nog meer spelplezier. En we doen ook al mee aan het project Samen Actief. Daarbij is het doel om zoveel mogelijk ouderen in beweging te krijgen.”

Investeringen
SV Raalte blijft echter in de allereerste plaats sportaanbieder. De vereniging heeft momenteel 514 leden, waarvan het grootste deel, 342, voetbalt. Daarnaast zijn er 14 handbalsters, heeft de gymnastiektak 37 leden en er zijn nog 121 steunende leden. Wat voetbal betreft, is het nieuwe bestuur met de neus in de boter gevallen. Dit seizoen wist SV Raalte promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. Paul: “En daar willen we ook blijven. Met misschien een uitschieter naar de derde klasse. Dat betekent dat we moeten investeren in de jeugd. Dat gebeurt in samenwerking met hoofdtrainer Christiaan Veltmaat. We willen beginnen met de JO9 en de JO11 spelers. Vaardigheden aanleren in carrouselvorm. Gericht werken aan doelstellingen. Daar horen ook investeringen in de opleiding van de trainers/leiders bij. En die aanpak willen we geleidelijk uitbouwen naar de andere leeftijdscategorieën.”

Kantine
Maar zo benadrukken de twee ook: het plezier is net zo belangrijk als de prestatie. En SV Raalte is nou eenmaal een echte volksclub. Eentje, waarvan de kantine goed draait. “Daarom staan we er ook zo goed voor; dat we een volksclub zijn is onze kracht”, stelt René. “Bij ontzettend veel andere verenigingen hoor je over vrijwilligersproblemen. Dat valt hier eigenlijk reuze mee, sterker nog, we hebben ze niet eens echt. Ja, het is volks, en er wordt wel eens wat gemopperd naar boven, maar als er dan iets moet gebeuren, staat iedereen klaar. Het bruist hier van de activiteiten in en om de kantine. De saamhorigheid is enorm.” En dat terwijl SV Raalte ook bekend staat als een club met relatief veel allochtonen. “Daar confronteerde een kennis me ook mee, toen ik hem vertelde dat ik in het bestuur van de vereniging stapte”, stelt Paul. “Gewoon om me scherp te stellen. Maar is dat dan ook een nadeel? Het is niet voor niets ons motto: Niemand buitenspel. Allochtone leden die vluchtelingen helpen. Refik Köse die een bruggenbouwer is. Het is juist een kracht en verloopt hier best goed!”
Ook wat de faciliteiten betreft, wil het nieuwe bestuur stappen maken. Inzetten op duurzaamheid, een tweede kunstgrasveld, aanpak van een aantal kleedkamers; er is genoeg te doen. “Zonder dat we het oude bestuur tekort willen doen; dat we nu met zoveel nieuwe mensen in het bestuur zitten, heeft gezorgd voor frisse ideeën en nieuwe energie.”

Kader met raster: Cultuur
Zowel René als Paul denkt niet dat er op de zeer korte termijn een fusie tussen SV Raalte en Rohda aan zit te komen. “Het vorige bestuur heeft net de kantine aangepakt en gezorgd voor een kunstgrasveld. Dat zijn toch investeringen in een toekomst op deze plek. De gemeente, SV Raalte en Rohda zijn jaren geleden wel in gesprek geweest over een gezamenlijk complex. Waarom dat toen gestrand is, weten we niet eens. Maar hoe dan ook zijn ze er toen niet uitgekomen. Qua faciliteiten is zo’n gezamenlijk complex wel te regelen, maar dan houd je nog steeds de verschillen qua identiteit en cultuur.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.