natuurbericht stoere autorit

Het oude landbouwweggetje is bijna onberijdbaar geworden. Mijn auto moet even doorgaan voor een terreinwagen. Knipgaten en geniepige valkuilen wisselen elkaar met grote regelmaat af. Waar ben ik aan begonnen. In het dal wacht het droge beekje op een regenbui. Een torenvalk vangt een muis, een buizerd vliegt verschrikt op en bij die appelboompjes heeft duidelijk een boerderij gestaan. Aan de andere kant, bij het hoger gelegen bosperceel is het naar boven gewerkte gele zand van een dassenburcht zichtbaar. Twee reegeiten rennen door het hoge gras van de prachtig bloeiende weilanden. Ik zie boterbloemen, zuring, fluitenkruid, ereprijs en veel bloeiende grassoorten. Het is één grote bloemenzee.

De uitlaat zit er nog onder maar er rammelt wel iets als we op de verharde weg uitkomen. Daar komt een trekker door het lange gras, de chauffeur groet en begint te maaien. En warempel vanonder de klepelmaaier komt een mooi wandelpad langs het beekje tevoorschijn. Als ik dat geweten had…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.