na tien jaar nieuwe aed apparaten in lierderholthuis

Weet u nog, 10 jaar geleden? In Lierderholthuis werd de actie ‘Hart voor Lierderholthuis’ georganiseerd door een werkgroep binnen Plaatselijk Belang Lierderholthuis. Een geslaagde actie om een zogenaamde zes-minuten-zone in te richten in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting. Hierbij werd het dorp voorzien van vier AED apparaten en voldoende inwoners die een AED apparaat kunnen bedienen. Dit met en voor inwoners en bedrijven uit Lierderholthuis en een bijdrage van de gemeente Raalte.

Helaas is de werking van AED apparaten na tien jaar niet meer gegarandeerd en moeten de AED apparaten vervangen worden. Gelukkig heeft een aantal bedrijven in Lierderholthuis weer toegezegd een bijdrage te willen geven voor de nieuwe aanschaf. Mede dankzij de bedrijven Jansen Wijhe, Koole en Liebregts, Krobo, Roeke en Stal Heerenbrink kan het dorp de komende tien jaar weer over nieuwe apparaten beschikken.

Net als de bedrijven zijn ook de inwoners van Lierderholthuis nog steeds betrokken en nemen ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 80 vrijwilligers worden jaarlijks bijgeschoold in hun reanimatiekennis en oefenen met de AED apparaten. Op 5 en 12 september wordt er een nieuwe opleiding georganiseerd voor nieuwe cursisten. Er zijn nog maximaal vier plekken beschikbaar. Heeft u belangstelling, neem dan voor 1 augustus contact op met Yvonne Meijberg via y.meijberg@ziggo.nl.

Initiatiefgroep ‘Hart voor Lierderholthuis’
Plaatselijk Belang Lierderholthuis

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.