museum de laarman organiseert historisch festival

Er zijn bijzondere attracties zoals het racen met radiografisch bestuurde auto’s. Er komt een grote vliegerclub die de kunsten van het vliegeren met grote vliegers laat zien. Ook dit jaar weer het tractor dansen. De dames en heren zijn al weer druk bezig om nieuwe dansjes te kunnen vertonen. Naast een braderie zullen ook een groot aantal standhouders aanwezig zijn met diverse onderdelen, gereedschappen en miniaturen.

Het geheel wordt opgeluisterd met live muziek van “Germania” uit Heeten. Tevens is er in de namiddag een optreden van het trio “Hollenboer”. Met een verwachte deelname van 250 oude trekkers, oldtimer auto‘s, specials, oude brommers en een aantal oude vrachtwagens behoort dit tot de grotere festivals. Rond het middaguur maken de oldtimers een toertocht door de omgeving van Luttenberg. Een unieke gelegenheid om deze voertuigen uit vervlogen tijden in beweging te zien en te bekijken.

Daarnaast worden diverse demonstraties gegeven met een groot aantal oude landbouwwerktuigen uit het museum die in het weiland tegenover het museum zullen staan. Hiermee ziet u hoe het er vroeger aan toe ging rond het boeren erf. Ook vele stationaire motoren kunt u horen sissen en pruttelen.  Voor de liefhebber is dit een dag om het verleden te proeven.  Deze dag zal de nieuwe aanwinst, een geheel gereviseerde thomassen motor uit 1933, in werking te zien zijn.

De entreeprijs voor dit alles bedraagt €5 per persoon, inclusief bezichtiging van het museum. Kinderen onder de 12 jaar en onder begeleiding hebben gratis toegang.  Er is kinderopvang voor de kleintjes Het festival begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Het belooft weer een spectaculair dagje uit te worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.